מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חינוך להשתלבות חברתית נכונהאמא28/06/2009
שלום, בתי בת שנתיים וחצי וכבר כמה זמן שאני מרגישה אובדת עצות בכל הנושא של חינוך להשתלבות חברתית. אני איתה בגן השעשועים וילד לוקח ממנה משהו, האם אני מתערבת, מה אני אומרת לה: "לא נורא?" "תקחי חזרה?" יש לציין שאני מרגישה שהכישורים החברתיים שלי אינם מעולים וכך מגיע הרגע ללמד אותה ואין לי מושג מה נכון, אני לא רוצה שתהיה אלימה אך חשוב לי שתעמוד על שלה. האם יש ספר טוב בנושא זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי, לא קיבלתי תשובה
אמא30/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכישורים חברתיים.
נעמה סבג שמש30/06/2009היי,
הייתי ממליצה לך לפנות לספרים העוסקים באינטליגנציה רגשית בכלל, כך שה יתרום להתנהלותך כאדם ולכישורייך כאמא, ויקל עלייך להקנות כישורים חברתיים לביתך.
את אמורה לתת לה דוגמא אישית ממנה היא תלמד ולכן התנהגותך היא מהותית.
תוך כדי מעשה השתדלי לא להתערב, אך תאמרי לה מה עליה להגיד. אל תעשי את העבודה במקומה כי חשוב לשדר לה שהיא מסוגלת להתמודד לבד ולא צריכה את אמא שתגן עליה.
הקניית כישורים חברתיים היא ערך נעלה. אם הספרים לא יספקו, פני לפגישה או שתיים להדרכה הורית.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת אחרת- לדעתי חשוב להתערב
אמאלה230/06/2009כמרפאה בעיסוק אני חושבת שיש מקום להתערבות במקום על מנת לתת לילד כלים "בזמן אמת". אם ילד לוקח לה משהו בגן שעשועים, לשאול אותה אם היא מסכימה לתת לו ואם זה נעים לה שהוא לקח (אם היא בוכה זה ברור שלא נעים לה, אבל אם היא לא מביעה שום רגש ברור זה חשוב לברר איתה את רגשותיה לגבי מה שקרה). אם זה ילד שאת מכירה (והוא יודע לדבר) את יכולה להציע לו לשאול את ביתך אם היא מסכימה ולעודד אותה לענות לו. אם היא לא מסכימה לתת אז לומר לה: "תגידי לו - אל תיקח לי, תחזיר לי,זה שלי". ולהיות שם איתה כשהיא אומרת. אפשר לשאול אותה אם היא מסכימה לתת לו עוד מעט ולהראות לה דוגמא איך אומרים למישהו שלא מסכימים או כל תשובה אחרת. ומותר לה גם לא להסכים, במיוחד אם מדובר בילד זר. אם ביתך נבוכה מדי לדבר בעצמה את בהחלט יכולה לדבר בשמה: "נטע לא מסכימה שתיקח את האופניים שלה עכשיו, תשאל אותה עוד מעט שוב ואולי היא תסכים ,עכשיו לא". ברגע שאינך מתערבת היא נשארת ללא כלים מעשיים ועם התסכול. בכוחך לתת לה דוגמא חיה של תגובה מתאימה במצבים האלה.
אני ממליצה בחום על ספר מקסים שיצא לאחרונה לאור בשם "לא נולדים אלימים" מאת מרים רוזנטל, ליהי גת וחנה צור, המדבר על עולמם החברתי של ילדים ומעבר לידע התיאורטי נותן גם כלים מעשיים, כתוב בשפה קולחת ומתאים לאנשי מקצוע ולהורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהנחות, לא לפעול במקומו
נעמה סבג שמש02/07/2009היי,
הנחייה בזמן אמת, מה כדאי לומר ואיך היא בהחלט אפשרית, אך לשמש לילד כפה זה דבר בעייתי.
הילד לא לומד להסתדר בצורה כזו לבד ולומד שהוא זקוק להגנה. מאד לא מומלץ.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)