כיצד נכון להגיב?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כיצד נכון להגיב?
    מוריה
    29/06/2009

בני, אביתר בן 3. לפני כ-10 חודשים "זכה" באח קטן. אנחנו בשיאם של ימי הלימוד כיצד יכול אביתר לשחק יחד עם עם הקטן או לידו מבלי להכאיב לו וכו'... זה קשה ולרוב לא מצליח אבל אנחנו כמובן, לא מרימים ידיים. יחד עם זאת, חשוב לי להדגיש כי אני ואישי משקיעים זמן איכות רב עם אביתר מתוך הידיעה הברורה כי בוודאי קשה לו עצם קיומו של אחיו הקטן. אנחנו מטיילים כל יום בפארק, קוראים ומציירים, מבלים בגן החיות, בבריכה- אין יום שאביתר לא מקבל מנת איכות של תשומת לב. וגם בבית הוא לא "ננטש"- או שיושבים איתו ומציירים, או שחצי איתו וחצי במשהו אחר- אבל תמיד מקנים לו סוג של תחושת ביטחון שיש שם מישהו קשוב ונוכח.
    אביתר מקבל הכל בדרך כלל בצורה יפה. אם אני לצורך העניין מניקה, הוא מעולם לא ניסה "לתלוש" את הקטן ממני כדי שאתייחס אליו, אלא ממתין עד שאסיים, הוא כן מתעניין בקטן ואפילו משחק איתו עד שזה נגרר להתלהבות יתר הכרוכה גם בסוג של אלימות...
    מכל מקום, סביר להניח שיש לכל עניין האח הקטן קשר להתפרצויות בכי בלתי נשלטות של אביתר, הכוללות צרחות אימה, שכיבה על הרצפה, בעיטות.שיכולות להמשך גם שעה. ההתפרצויות אינן בהכרח בעקבות משהו קונקרטי. אנחנו מתקשים להרגיע את אביתר בהתפרצויות אלה ואחרי כמה ניסיונות של לדבר אליו, לשאול לפשר הבכי, מה הוא רוצה ואפילו לחבק, אם הבכי נמשך אני נוטה לאבד את זה ואני כבר מרימה קול ומאיימת שלא אשוחח איתו עד שירגע, כשזה לא עוזר והצרחות מאיימות לפורר את קירות הבית, לעיתים אני אפילו משתמשת קצת בכוח- מכה בישבן, בעוונותי- גם בלחי.
    אח"כ אני כולי מיוסרת שאני מגדלת ילד מוכה ואיזה נזק אני עושה לו.
    המכה נוטה להרגיע את אביתר, אם כי לא מיד והוא חוזר לעצמו. להיות מתוק, חייכני ומשתף פעולה, אבל אלוהים יודע מה הוא סוחב בפנים.
    האם בגיל כזה נכון להשתמש מדי פעם בכוח פיזי? האם הילד בכלל מבין את המסר או שמבחינתו הוא סופג משהו לא נעים ואינו מבין את פשרו? כיצד נכון לנהוג בהתפרצויות שכאלה?

תודה גדולה.
    מוריה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיצד נכון להגיב?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפרצויות זעם

נעמה סבג שמש
    29/06/2009

מוריה שלום,

אתם עושים עבודה נפלאה בתשומת לב והאיכפתיות שאתם מעניקים לבנכם הגדול באופן יומיומי.
    אני מניחה שזה מתסכל להשתדל ולהתאמץ ועדיין "לקבל" מהילד תגובה של בכי וצרחות.
    עם זאת, חבל לך לקלקל זאת עם הכאה.
    מכה בישבן, ועל אחת כמה וכמה בלחי, זה משהו שלא שוכחים ונצרב חזק בזיכרון.כן, זה חמור וזה חבל.
    ילד צריך לדעת שגם כשאמא כועסת ומתפרצת היא יודעת לשלוט בעצמה.
    אחרת- איך תלמדי אותו לשלוט בעצמו כשהוא זועם ומתוסכל?

השתמשי בשיטת התמלוגים. הכינו יחד טבלה על כל התפרצות בה הוא מצליח לשלוט.
    אני אישית אוהבת את השיטה של ההרגעות בחדר. ילד צריך לדעת ללכת להרגע כל פעם שהוא מתוסכל. שלחי אותו לחדרו והבהירי לו שיחזור כשירגיש מוכן. בשלב הראשוני, אם זה מתאפשר, הכנסי איתו יחד לחדר, הבהירי לו שהולכים להרגע. חבקי אותו שם. אל תנהלי שיחות. זה לא עונשד ואין להפגין כעס. זו דרך שלנו להרגע. שקפי לו את רגשותיו: "אתה כועס, אתה עצבני, וזה הזמן ללכת להרגע".
    הרבה סבלנות! והכי חשוב- אל תעשי מה שאינך רוצה שילמד...

בהצלחה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו