כניסה לגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כניסה לגן
    מודאגת
    29/06/2009

שלום. באיזה גיל לדעתכם "חובה" להכניס ילד למסגרת. ברור לי שאין תשובה חד משמעית וזה תלוי אופי הילד ויכולת ההורה המטפל לגדל את הילד בנחת, להעניק לו גירויים מתאימים (גם חברתיים). אך בכל זאת אשמח לתשובה. אני מגדלת את בתי בת שנה ו- 4 בהנאה רבה ואמורה ללדת בעוד כחודשיים. משום מה אנשים מזועזעים מהעובדה שטרם רשמתי את הילדה למסגרת ושואלים עד איזה גיל אני מתכננת להשאיר אותה בבית. כאילו שאני עושה עוול לילדה. אני טוענת שמבחינה רגשית והתפתחותית ילד בגיל הזה עדיין זקוק לבית ולאמא/מטפל וזה יותר חשוב ממסגרת או מחברת בני גילו. כמובן שאני מפגישה אותה עם בני גילה וגם בבית יש מסגרת די ברורה. אני מנסה להסביר לסובבים שלא הבאתי ילדים כדי שמישהו אחר יגדל אותם אין לי טענות למי ששולח את ילדיו למסגרות כי ברור לי שלא כל אחד מסוגל להיות בבית ולגדל את הילד (לדעתי הפסד שלהם). עדיין נראה לאנשים מוזר. אשמח לשמוע דעתכם בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כניסה לגן

ליאת גרוס
    29/06/2009

שלום יעל
    קשה לענות לשאלתך כי התשובה אינה אובייקטיבית אלא תלויית תרבות. בתרבות המערבית נהוג לשלב ילדים כבר מגיל צעיר. באופן זה לומדים הילדים התמודדות חברתית ומסגרתית מגיל קטן. ילדים שנכנסים למסגרת בגיל מאוחר מתקשים להתמודד כי אינם מורגלים בחוקים אלא ביחס אישי. לפעמים הם מתרגלים מהר אבל אם ההשתלבות היא בגיל מאוחר ממש זו כבר בעייה. כניסה למסגרת באותו גיל ממש אך בחברה בה הנורמה היא אחרת, לא הייתה מהווה כלל בעיה.
    לגבי הגיל . בעיני עד גיל שנתיים זה בסדר ואולי אפילו עדיף להשאיר ילד בבית עם אמא או מטפלת יחידה. מגיל שנתיים עדיפה מסגרת קטנה עם מעט ילדים. מגיל 3 כדאי לשלב ילד בגן עם
    15 ילדים לפחות ומסגרת עם חוקים ושגרה ברורה. זהו כבר גיל בו קיים צורך חברתי וצורך בגרויים רבים שאינך יכולה לספק בבית.
    מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ליאת

מודאגת
    30/06/2009

תודה על תשובתך המהירה. אפתח ואומר שעד הלידה עבדתי הרבה שנים במסגרות חינוכיות כמדריכה וגננת ואף ניהלתי מעון לפעוטות מעוכבי התפתחות כך שאני בהחלט מודעת לחשיבות מסגרת ובמיוחד לפיתוח תתחום החברתי והתקשורתי(עבדתי עם pdd). אני גם חושבת שבגיל שנתיים פחות או יותר כדאי להכניס ילד לאיזשהיא מסגרת. מה שאותי מדהים שאני נחשבת יוצאת דופן בזה שאני מגדלת את בתי ושעוד לא חזרתי לעבודה זה ממש מוזר לאנשים ואני מוצאת את עצמי מסבירה להם מה עומד מאחורי זה . לי קשה עם זה שאמא ממהרת לחזור לעבוד אחרי 4 חודשים ושזאת נורמה מקובלת. הן התינוק והן האם מפסידים כל כך הרבה. אנשים ממהרים להביא ילדים ואחר כך מישהו אחר מגדל אותם מגיל צעיר וזה ממשיך בכל הגילאים עם הצהרונים. ברור לי שיש הרבה פעמים אילוצים כלכליים וזה באמת לא פשוט להיות בבית בעיקר אחרי שרגילים לעבוד ולהיות מוערכים מחוץ לבית. אני ממש לא בן אדם שמרני אבל כנראה שהייתי צריכה להיוולד בתקופה אחרת. טוב אני הולכת להכין ארוחת בוקר לגוזלית... תודה ואני מקווה שכל מי שקורא את דבריי יחשוב עליהם קצת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו