מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות התנהגות או סתם שמחת חיים ?אמא לשלושה29/06/2009
היי ,
יש לי שלושה ילדים - 7,4.5,1 ובסה"כ הם כולם נחמדים, חכמים ומאושרים.
אצל בכורתי (שהיא ילדה יפה יוצאת מגדר הרגיל ) אני מרגישה משהו קצת שונה מהרגיל ואני לא כ"כ יודעת לשיים את הבעיה .
בלימודים היא נכנסת לחרדות בעבור בעיות ממש קטנות (עיפרון לא מחודד, נקרעה המחברת, שכחה נעלי ספורט) במהלך השנה זה השתפר במקצת אך בסה"כ מדובר על בכי הסטרי , אי -יכולת הרגעות, אי הסתכלות בפרופורציה על המצב , אי יכולת למצוא פתרון לבעיות או אפילו השתמשות בפתרונות שהציעה המורה.
בנוסף אני מרגישה שגם חברתית היא לא ממש במרכז , ז"א יש לה איזה 2-3 חברות שהיא יוצרת עימם קשרים פה ושם אך ממש אין לה חברה טובה או שאינה ב"קליקה" מגובשת (כפי שהרבה חברות לכיתה נמצאות)
היא דורשת מעצמה שלמות אך כאשר אינה עומדת בזה היא מאוד מתוסכלת . אני לא בטוחה אם אני ובעלי גם דורשים זאת ממנה - אך דרישות כמו לנקות אחרי שאכלת או לשים צלחת בכיור לפעמים יכולים לפגוע בה .
היא מחפשת אשמים בכל דבר כמעט - ולפעמים ממש מחפשת להציק לילדים אחרים ולנו.
יש לציין שכל המצב קצת השתנה לקרא סוף השנה ואולי זה איזשהו תהליך של בגרות , או אולי אני צריכה לקחת אותה לטיפול בהוויוריסטי או משהו שנותן לה להתמודד עם החרדות והלחצים שהיא נתונה בהם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי עדיין תשובה...
אמא לשלושה30/06/2009אם משהו לא ברור או צריך עוד אינפורמציה - אנא שאלי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההנאה מחוסר המושלמות
זהורית אסולין שמחון30/06/2009תהיתי מה עומד מאחרי הכותרת בחרת לשאלה בעית התנהגות או שמחת חיים? . לא הייתי מגדירה זאת כבעית התנהגות כיוון שהיא לא ילדה חצופה, חסרת משמעת עם קושי לגבולות אלא נשמעת יותר כילדה פרפרקציוניסטית שלא מוכנה להתפשר, לעגל ולהשלים עם החלקיות של החיים. העלת שאלה נכונה במקרה הזה האם את ובעלך לא דורשים קצת יותר מידי. שאלה נוספת וחשובה לא פחות איזה מין אישיות את ובעלך, האם אתם נוטים להתגמש, יודעים לשאת חוסר שלמות, מסוגלים להנות גם כשהדבר אינו מושלם. אני חושבת שבמצבים מעין אלו ילדים לומדים רבות מהמודל ההורי המסרים ההתנהגותיים חזקים יותר מכל מסר מילולי. לגבי ההיבט החברתי כנראה שהקשיים החברתיים מקורם כמו מקור הקשיים האחרים את אותה שלמות שהיא דורשת מעצמה , היא דורשת לא פחות ממי שסביבה וכועסת מאד כשהדברים לא נעשו בדיוק איך שרצתה. טיפול בהוויוריסטי נראה לי פחות מתאים. ראשית אם את מעידה שיש שינוי אז היי סבלנית ותראי מה קורה שנה הבאה. שנית השינוי יכול לבוא דרככם ההורים ובאמצעותכם לגבי היכולת לחשוב בגמישות. ורק אם תראי שזה משבש באופן משמעותי את חייה כדאי לפנות להתייעצות מקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)