מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן שנתיים ושבעה חודשים הפרעות שינהרחלי29/06/2009
בני הראל ילד מתוק וחיובי נמצא במעון מספטמבר 09 בדר"כ ישן ללא הפרעות יש לנו טקס נעים ורגוע של הליכה לשינה והכל התנהל כרגיל עד לפני כ3-שבועות שהוא צורח מתוך שינה "מתווכח"עם חבריו לגן ואני מניחה שזה קשור איכשהו לתהליכים החברותיים שהוא עובר שאלנו את הגננת על משהו חריג שאולי ארע בגן ולטענתה הכל בסדר.השיא היה אתמול בלילה שאני ובעלי זינקנו מהמיטה לקול צרחות ובכי היינו בטוחים שמשהו עקץ אותו או שקיבל מכה אבל הילד היה בחרדה ולקח לנו שעות להרגיע אותו ולהסביר לו שהכל בסדר במיטה שלו(הוא התנגד מאוד לחזור אליה) הילד כל הזמן גורם לי להרגיש שמשהו בחדר מפחיד אותו והוא מבטא את עצמו יפה מאוד(המאוור,החלון) בבוקר מצאתי אותו ישן על הריצפה בחדר הוא טיפס מעל מעקה הבטיחות ולא הגיע אלינו לחדר מה שבד"כ קורה כשהו מתעורר. מה אני יכולה או צריכה לעשות בקשר לזה אני ממש לא שקטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצלינו אותו סיפור.....
מרינה30/06/2009איני חושבת שיכולה לעזור הרבה, אך יכולה לשתף בכך שבן 2 שנתיים ותשעה חודשים שלי גם אינו מסכים בחודשיים אחרונים להיכנס למיטה שלו בחדר, היה בוכה בשינה , סיוטים. היה בוכה לפני שינה כ שעתיים לפני כבר היה מודיע שלא רוצה לישון היום. טקס השכבה שלנו הפך לאט-לאט לסיוט ובסוף ניכנעתי. הילד עבר לישון בסלון, כמה שזה נישמע עזוי זה עשה לו טוב, שינה רציפה, אין סיוטים, הבית נירגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביעותי לילה
ד''ר שירי שדה שרביט01/07/2009לאמהות שלום,
ביעותי לילה וסיוטים הם תופעה נפוצה בקרב ילדים. ההתמודדות היעילה ביותר מורכבת ממספר אלמנטים. ראשית, חשוב לעבד את הפחדים בזמן הערות של הילד ולאפשר לו לבטאם (באמצעות ציור הדמויות מהם מפחדים, קריאת ספרים כמו "פחדרון בארון" וכדומה). בנוסף, חשוב לארגן את סביבת השינה של הילד בצורה שתמתן פחד - להוסיף בובות פרווה או חפץ מרגיע אחר למיטה, אור קטן, ואם המאוורר מפחיד אותו לחשוב איך אפשר שיפחיד פחות> למשל להדביק עליו מדבקות.
אחד המרכיבים החשובים הוא הקניית שגרת הירדמות ושינה, ונוהל אחיד של ההורים כשהילד מתעורר בבכי. מספיק שהורה אחד ייגש אליו וירגיע אותו, יציע לו שתייה וילטף אותו עד שיירגע ויוכל להירדם שוב במיטתו, על מנת להימנע מרווחים של הילד בעקבות הפחד.
בהצלחה וליל מנוחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)