התעוררות מחלומות רעים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התעוררות מחלומות רעים
    דינה רבינוביץ
    01/07/2009

שלום רב,
    אני אם לאופיר בת 6, בת שנייה מבין ארבעה ילדים. לאופיר מגיל צעיר ביעותי לילה וחלומות רעים. את ביעותי הלילה למדנו להכיר ואף התייעצנו עם מומחה שינה לגבי ההתמודדות עימם אולם תופעת החלומות הרעים אינה ברורה לי.אין אנו מחוברים לכבלים והתכנים שהילדים נחשפים אליהם מבוקרים. בניגוד לביעותי הלילה אותם היא אינה זוכרת ואף תדווח בבוקר כי ישנה מצויין, את החלומות הרעים היא זוכרת, ואף מתייחסת לתופעה בברכות שלה לילדים אחרים:"שלא יהיו לכם חלומות רעים" או איחולים לעצמה. כיצד אני יכולה לעזור לה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התעוררות מחלומות רעים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלומות רעים

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/07/2009

חלומות הם אחת ההזדמנויות של אנשים לעבד תכנים שמטרידים אותם, באופן נוסף מאשר לשוחח עליהם או לבטא אותם בזמן הערות. כולנו עסוקים בנושאים מורכבים, וזה חלק מהיותנו אנושיים. גם לפני המצאת הטלוויזיה, ילדים ומבוגרים פחדו, תהו על מקומם בחברה, חששו מהעתיד וכדומה.
    לפני העזרה, כדאי להבין באיזו תדירות אופיר סובלת מהתופעה (לא ברור לי מה בעינייך ההבדל בין ביעותי לילה וחלומות רעים), וכיצד הסביבה מתייחסת לכך - האם מועבר המסר שחלומות הם דרך של התמודדות בלילה, או שאופיר חשה בהלה לגבי העניין.
    אפשר לעזור לאופיר ראשית בהסבר שחלומות לילה הם נפוצים, וחולפים, ואין להם משמעות (מספיק הסבר כזה בגילה), וגם בעזרה בהירגעות לאחר שנזכרת בחלום או מתעוררת ממנו.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו