סופגת אלימות בכיף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סופגת אלימות בכיף
    שיר
    01/07/2009

ילדה בת 5 שמאוד חברותית ואוהבת חברה אבל לא מצליחה או רוצה להתמודד עם אלימות
    כשילד מרביץ לה היא לא מוציאה מילה מהפה אלא פשוט דומעת עד שפוסקת האלימות כלפיה
    אני חייבת לציין שהיא ילדדה מקסימה, עם יכולת להעסיק את עצמה שעות עם או בלי חברה, קל לה להשתלב בחברה והיא מאוד אהובה. אני מעודדת אותה להחזיר מכות אבל זה אף פעם לא קורה
    אפילו לספר לי שמישהו הרביץ לה היא לא באה אלא פשוט סופגת את זה בשקט
    אחותה הקטנה לעומתה יכולה להתמודד יפה מאוד עם מקרי אלימות ומחזירה למי שצריך

אנחנו הורים שלא מרביצים לילדים כך שאני לא מבינה מדוע היא לא מגינה לפחות על עצמה
    לדעתי זאת התנהגות מעט חולנית לספוג ככה אלימות והתוצאה היא בטוח קשה מאוד נפשית

אני מאמינה שכשיש ילד עם לב כל כך טוב אז יש דברים שמולדים והיא לא מסוגלת להיות רעה כלפי אחרים. מצד שני כמו שכבר אמרתי האינסטינקט הטבעי של כל ייצור חי הוא הישרדות והשיש צורך להגיב אז היא אמורה לפחות להגן על עצמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סופגת אלימות בכיף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סופגת אלימות

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/07/2009

שיר שלום,
    אולי לבתך יש נטייה לוותר על צרכיה לטובת אי פגיעה בזולת, אולם חשוב מאוד שאת מזהה זאת ותוכלי לעודד אותה לשמור על עצמה טוב יותר. היא סופגת אלימות, אולם אני בטוחה שהיא אינה מרגישה כיף והנאה מכך.
    לטעמי המסר החינוכי חשוב שיגיע בשתי דרכים: כמובן שכשאתם רואים שהילדה חשופה לאלימות, עליכם לעצור זאת מיד ולהדגים לה כיצד להגן על עצמה - אם לא נוח לה להרביץ, מספיק מסר של התרחקות מהדמות האלימה ודיווח למבוגר המתאים.
    אולם מסר יומיומי עמוק יותר, הוא העצמת הילדה וחיזוק יכולתה לעמוד על זכויותיה גם כשהדבר אינו נוח לאחרים ואפילו לכם - שימו לב באיזו מידה היא מתעקשת על רצונותיה (למשל, בבחירת בגדים, מה תאכל ואיך תבלה את שעות הפנאי שלה) ובאיזו מידה יש לגיטימציה לאינדיבידואליות שלה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו