מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיי שינהדפנה03/07/2009
בני בן שנתיים ושלושה חודשים. בחודשים האחרונים הוא מתעורר בבכי מדי לילה (לרוב בשעות קבועות). הוא מתהפך מצד לצד בחוסר מנוחה ולא מצליח להירדם לפחות למשך שעה. מדי פעם הוא נתקף בפרצי בכי חוזרים. במהלך הסיטואציה אני נוהגת לשבת לידו ולנסות להרגיעו אולם גם עבורי המצב הפך להיות קשה (המחשבה על ללכת לישון בידיעה שאני עומדת להיקיץ באמצע הלילה לקול בכי קורע לב ובלתי פוסק). יש לציין שכבר למעלה משנה אנחנו מקפידים על טקס שינה אותו מבצע בעלי. הטקס מתחיל לאחר ארוחת ערב ומקלחת וכולל שתיית מעט חלב סויה, הקראה של שלושה סיפורים על פי בחירתו. לאחר מכן בעלי יושב לידו לרוב עד שהוא נרדם. בדרך כלל אפשר לצאת מהחדר גם כשאינו ישן לחלוטין. הטקס הזה תמיד נעים ורגוע ובנינו נהנה ממנו מאוד. לרוב אני נכנסת במהלך הקראת הסיפור השלישי ויושבת איתם מעט כדי לאחל לו גם לילה טוב.
יש לציין שמאז שבנינו קטן חווינו איתו שינה לא רצופה, אולם כשהיה בערך בן שנה וחצי החל לישון ברציפות לילה שלם. ההתעוררויות הליליות הקשות הן תופעה של שלושת החודשים האחרונים לערך. במהלכם איפשרנו לו בהתחלה לישון בערסל המיועד לתינוקות שכן הדבר הרגיע אותו מאוד. אולם מכיוון שהיה נוהג להתעורר פעמים רבות בלילה ולבקש שננדנד אותו ומכיוון ששמנו לב שנראה שלא נוח לו לישון בו עשינו לפני כשבועיים טקס פרידה מהערסל. חשבנו שהדבר ישפר את איכות השינה אך ההתעוררויות הליליות והתקפי הבכי לא פסקו. אולי אף גברו.
למרות הלילות הקשים במהלך היום הוא מתפקד הייטב ובחיוניות.
מידע שאינני יודעת אם רלוונטי: בנינו סובל מהיפוטוניה שאובחנה כבר בגיל צעיר ונמצא בטיפול ומעקב אצל פיזיוטרפיסטית. אודה על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי שינה
דפנה04/07/2009אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי שינה מתמשכים
ד''ר שירי שדה שרביט05/07/2009דפנה שלום,
ראשית לפני כל ההתערבויות הפסיכולוגיות, רצוי לשלול בעיות גופניות, דוגמת תולעים שמפריעים בלילה וכדומה. כמו כן כמובן שחשוב מאוד לשאול את הילד אם יש משהו שמפריע לו - חום, זיעה, קור, רעב, צמא , גמילה ממוצץ וכיוצא באלו.
לאחר שלילת כל הבעיות שלעיל, חשוב להקנות הרגלי שינה תקינים, ולשוחח עם הילד מראש, בשעות העירות, על כך שכולנו לפעמים מתעוררים באמצע הלילה ושחשוב לחזור לישון, אחרת הוא יהיה עייף בגן, עלול ליפול, יכאב לו הראש וכו'. רצוי שאתם ההורים תקבעו ביניכם נוהל אחיד, כיצד אתם מתכוונים להתמודד עם ההתעוררויות בלילה, ותאמרו לבנכם מראש, לדוגמא, אמא או אבא ייגשו אלייך, ילטפו אותך, יתנו לך בובה/שתיה ואתה תחזור לישון. חשוב שאחכ תהיו עקביים בשמירה על שגרת ההירדמות. לטעמי כדאי להרגיל אותו לישון במיטתו, כיוון שהעזרים החיצוניים עלולים להוסיף "רעש" ועוררות ולאו דווקא להרגיע (אני לא יודעת כמה לכם היה נוח להירדם תוך כדי נדנוד בערסל). אני משערת שכעת אתם בוודאי תשושים ולא מאמינים בשינוי, אולם לרוב לאחר תגובות עקביות ורציפות של ההורים, חל שיפור בהרגלי השינה.
בהצלחה!!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)