מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 12 עם בעיות התנהגותרינה05/07/2009
שלום רב,
יש לי אח בן 12 אש בשנה האחרונה תפסנו אותו גונב כסף (4 פעמים)
בפעם האחרונה זה היה אתמול, הוא היה אצל אחותי עם חבר שלה ולחבר יש 3 ילדים, באחד החדרים היה 100 ש"ח ששכבו שם שלושה חודשים ופתאום נעלמו.
שאלו אותו אם הוא ראה את הכסף אך נענו בשלילה.
החבר של אחותי הורה לביתו לסדר את כל החדר וכולם הלכו לישון.
בבוקר פתאום נמצא הכסף על אחת השידות בחדר של הבת.
בערב ישבנו עם אחי ודיברנו עד הוא הודה.
אבל הבעיה בעצם שבזמן האחרון אחי משקר המון ומספר סיפורים דימיוניים שלאדם מבוגר לא הגיוניים.
שכחתי לציין כי הוא לידן הכי קטן וכשהוא היה בן שנתיים וחצי ההורים שלי התגרשו, הוא מכיר את האבא ואפילו מבקר אותו אך לאבא יש משפחה משלו מאז הגירושים נולד לו בן שכיום הוא בן 5.
ואחי כשהוא מגיע לבקר אז הוא לא זוכה ליחס מיוחד אלה פשוט משחק עם האח הקטן או במחשב.
לדעתי לילד חסר היחס של אבא אך בעניין הזה אי אפשר לעשות כלום.
צורת הדיבור של אחי לא ממש מתאימה לגילו (הוא לא יודע להסביר את עצמו לפי אוצר המילים של ילד בגילו) אך בביה"ס הוא מגיע להישגים מאוד יפים.
לילד לא חסר כלום בחיים - כל מה שהוא מבקש יש לו (הוא לובש מותגים, יש לו הרבה משחקים ומחשב משלו ).
אני ואחותי חושבים לשלוח אותו לטיפול פסיכולוגי - אך לא בטוחים בהחלטה שלנו
אןדה להמלצתכם בעניין.
בכבוד רב,
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות
ליאת גרוס05/07/2009שלום רינה
ילד בן 12 שמספר סיפורים דמיוניים, משקר וגונב יכול בהחלט להעיד על קשיים רגשיים וצורך לברוח מהמציאות. חשוב להבין האם הוא יודע להבדיל בין דמיון ומציאות, כי אם לא, המצב אף חמור יותר.
פנייה לטיפול והתייעצות מקצועית עם איש מקצוע שיוכל לאבחן את הבעייה היא הכרחית. עם זאת, לא ברור לי איפה האם בתמונה. היא זו שצריכה לטפל בעניין ולא האחיות. זה עדיף לכל הנוגעים בדבר.
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)