התלבטות ביחס לגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התלבטות ביחס לגן
    אמא
    06/07/2009

שלום רב,
    בני יהיה בן 4 בספטמבר, מיועד לגן עירוני- טרום חובה. כעת נמצא בגן פרטי מדהים מגיל שנתיים, עם גננת מצויינת, מעשירה, מלמדת, מחזקת, יש לו הרבה חברים וטוב לו. אני מתלבטת אם להשאירו בגן שנה נוספת בגן הפרטי, יחד עם חבריו (שקטנים ממנו ב-3 חודשים בערך- אבל מיועדים לטרום טרום חובה ולכן נשארים) - בגלל שמאד טוב לו ואני לא רוצה למהר לשום מקום או לסיים מסגרת שמאד טוב לו ללא צורך או להעבירו לגן עירוני ואם כן- לאיזה.
    יצוין שאם אני אשאיר בגן הפרטי- אז הוא יגיע לגן עירוני לשנה אחת בלבד לפני כתה א'- וגם זו התלבטות - אם יהיה לו מספיק זמן להתסגל, כי כנראה יגיע לקבוצת ילדים מגובשת - ואז יהיה יותר קשה להתסגל.
    הגן העירוני הראשון - הוא גן א'- הוא הגן המועדף עלי, קיבלתי המלצות מעולות עליו, גגנת מעולה, הוא מרוחק קצת מהבית, הוא לא יכיר בשנה הראשונה אף אחד (בשנה השניה צפוי שיגיע חבר נוסף), גן אינטימי ונעים.
    גן ב'- גן איטנימי וקטן, גננת ממולצת - אבל דרך המלצות עירייה ולא המלצות הורים, קצת מרוחק מהבית.
    גן ג'- הגן שהוא משוייך אליו- נחשב ספינת הדגל של העיר מבחינה חינוכית- אבל זה קומלפס גדול של 6 גנים, לא אינטמי, די מאיים ואין המלצות על הגננת.
    יחד עם זאת, הוא משויך לגן ג' ואם יגיע לשם - כנראה שתהיה המשכיות לביה"ס (אלא אם כן אחליט לשלוח אותו לבי"ס מרוחק יותר בשל בעיות קרינה שיש בביה"ס). .נראה לי שיש חשיבות גדולה לנושא ההמשכיות מגיל גן לביה"ס יותר מאשר מגן פרטי לגן עירוני - כי בשנה הראשונה לגן העירוני- כולם מגיעים מגנים פרטים ולא מכירים זה את זה ובבית ספר - כולם כבר מכירים מהגן- ואז יותר קשה להסתגל כילד חדש שלא מכיר.
    בני הוא רגיש, ביישן, עדין מאד ולכן כל החששות שלי.
    מה המלצותכם? מה לעשות?
    להשאיר בגן פרטי ולהתסכן בכך שיהיה לו קשיי הסתגלות בגן חובה כי כולם כבר יכירו זה את זה משנה קודמת או להעביר לגן עירוני ואז לאן- האם ההמשכיות חשובה יותר מאשר גננת טובה ומקום אינטימי ונעים או להפך?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות ביחס לגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא ענו לי ....

אמא
    09/07/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי גן

ליאת גרוס
    09/07/2009

שלום לך
    לא קל לענות על שאלתך מבלי להכיר אותך ובעיקר את הילד . באופן אישי, אני חושבת שגננת טובה וגן אינטימי ונעים חשובים יותר מהמשכיות אך זאת רק בהנחה והילד מסתגל למעברים באופן תקין. כמו כן, אני מהססת לגבי המשך בגן הנוכחי בו יהיה הכי גדול ולא יחשף לגירויים ודרישות התואמים לבני גילו. השארתו בגן הנוכחי היא אופציה במידה ויש סבירות מבחינתך שישאר שנה נוספת בגן חובה. יליד איזה חודש הוא?
    בגן ג' יש חיסרון של קומפלקס גדול וחוסר באינטימיות אך יחד עם זאת,יש ייתרון שלא חשבת עליו: מלבד נושא ההמשכיות) החברים יגורו קרוב אליו. בשנתיים אלו מפגשים עם חברים אחר הצהריים הם מאד משמעותיים.קחי זאת בחשבון. אם יהיה בגן א' יהיה צורך להסיע אותו הרבה ולא בטוח שהורים משם ירצו להסיע את ילדיהם אליכם.
    לגבי גן ב' - המלצה של העירייה אינה נחשבת בטוחה בעיני. האם הוא קרוב? האם תוכלי לדעת יותר על הגננת?

אני מתלבטת בין גן ג' לא'. ההחלטה צריכה להיות שלך.
    העלתי עוד כמה נושאים לחשיבה.
    מקווה שעזרתי

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו