מריבות בין אחים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מריבות בין אחים
    אירית
    06/07/2009

אנחנו משפחה עם 3 ילדים ,2 בנים בני 7, 11 וילדה בת 14.

הבנים רבים כל הזמן ,על כל דבר.

רואים בבירור שהם מחפשים אחד את השני, נהנים להציק אחד לשני.

כל נסיעה ברכב או ביקור במסעדה הופך למלחמה, כשבסופה אנחנו ההורים על סף התמוטטות עצבים.

אני מנסה לא להתערב, כדי שהם ילמדו להסתדר לבדם אבל נראה שזה ממשיך וממשיך

בדרך כלל אני שולחת כל אחד לחדרו עד שירגעו, (כשהם בחדר ,הם צריכים לשבת על המיטה ואסור להם לשחק)

בסופו של דבר הם מודיעים שנרגעו ושואלים אם אפשר להצאת מהחדר, אחרי זמן קצר הם חוזרים למריבות והצעקות וחוזר חלילה.

אני כבר לא יודעת מה לעשות ובנוסף אנחנו נוסעים לטיול של 10 ימים לקליפורניה, הרבה שעות ברכב

איך אנחנו מצליחים לשרוד וגם להנות?

תודה

אירית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מריבות בין אחים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מריבות בין אחים

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/07/2009

אירית שלום,
    כדאי לפתוח בשיחה גלויה עם כל בני המשפחה - לומר שקשה לכם עם הריבים ושאתם מאוד מוטרדים מהנסיעה הקרובה וכיצד תבלו. חשוב לומר לילדים באופן ברור שהריבים שלהם משפיעים עליכם וגורמים לכם חוסר הנאה בבילויים המשפחתיים. תנו לכל ילד, כולל לבת הבכורה, לבטא את דעתו בנושא. ייתכן שעבור הבנים הריבים הם פחות משמעותיים מאשר לכם, ואז אפשר לבקש מהם פשוט להוריד את הווליום או לריב בחדרם, כל עוד אין אלימות או צד אחד דומיננטי מדי על חשבון הצד השני. כדאי לנסות גם להתבונן מתי מתרחשים הריבים ובאילו נושאים - האם בזמני עייפות, האם על משאבים מוגבלים (דוגמת טלוויזיה ומחשב) ולחשוב איך אתם מארגנים את הבית כך שהחיכוכים יירדו. חשוב להציב גבולות ולהגיב בסנקציות על התנהגויות תוקפניות מאוד, השפלות והעלבות, ולחזק התנהגויות חיוביות.
    במידה והיחסים בין הילדים ממשיכים להיות עכורים, ניתן להסתייע בעזרה של טיפול משפחתי.
    בהצלחה ונסיעה טובה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אירית
    11/07/2009

בהחלט אנסה לישם את הרעיונות שלך
    תודה רבה
    אירית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטישה

אמא
    09/07/2009

אמא יקרה,
    ביתי בת שנה וארבעה חודשים. תפקידי בעבודה אילץ אותי לנסוע לחו"ל מספר פעמים מאז נולדה, לכמה ימים בכל פעם.
    נכון, זה לא קל, אך בדרך כלל להורים זה יותר קשה מאשר לילד. לא נראה שנגרם לה נזק נפשי, הילדה שמחה ומאושרת כרגיל.. בכל מקרה - נראה לי שעדיף לתינוק לקבל הורים מאושרים ורעננים, מאשר הורים עייפים שלא יוצאים לחופש 3 שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו