ילד בן כ-4 פחדים בלילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן כ-4 פחדים בלילה
    לירן
    07/07/2009

בני עוד מעט יהיה בן 4. עד היום לא סבל מפחדים בלילה וגם אם היו פעמים בודדות הזכורות לי, הרי התמודדתי איתם בקלות וזה עבר (פחד מחושך, פחד מבובות שיש לו בחדר וכו'). לאחרונה עם ההשכבה החל לטעון כי הוא מפחד- הפעם הפחדים מתמקדים באיזשהו משחק מחשב שהוא אוהב לשחק בו (לא משהו אלים וכיוצ', להיפך תוכנת לימוד שנקראת "אלפי" אלא שיש שם דמות שנקראת המפקד גלופ ובני טוען שהוא מפחיד אותו). אינני יודעת כיצד עלי להתמודד עם הפחד- אני מנסה לומר לו שאני מבינה את הפחד שלו ושאני שומרת עליו כל הזמן (אני יודעת שזה לא נכון לבטל את הפחד ולומר לו "זה לא מפחיד") אני גם אומרת לו שאם הוא פוחד מהמשחק אז שלא ישחק בו יותר. אבל בינתיים כבר כמה ימים כשהוא הולך לישון הוא ממש מתקשה ולא רוצה להישאר לבד בחדר. אינני רוצה להיענות לדרישתו לשכב לידו. מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן כ-4 פחדים בלילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בהמשך לשאלתי- דחוף

לירן
    07/07/2009

בהמשך לשאלתי, אציין כי ניסיתי להגיד לו שיחשוב על משהו שהוא רוצה לישון איתו ויעזור לו להתגבר על הפחד, אבל לשווא- הוא לא רוצה כלום ואומר ששום דבר לא יעזור לו. גם ניסיתי להגיש לו שאם יתגבר על הפחד יקבל ופרס וגם זה לא עוזר. אתמול כאקט של ייאוש אמרתי לו שהוא יכול לישון אצלנו בחדר ובסוף הוא נרדם אצלנו- גם רק אחרי שבעלי שכב לידו עד שנרדם. גם היום הוא לא מסכים לישון במיטתו ורק עכשיו אמרתי לו שהוא יכול לנסות להירדם במיטה שלנו- לא יודעת אם זה יעבוד וגם נראה לי שבסופו של דבר זה לא פתרון טוב.
    עוד עלי לציין כי יש לו אח קטן בן 8 חודשים שישן איתו בחדר וכל העניין מפריע מאוד להירדמות של אחיו הקטן. דבר נוסף שחשוב לי לציין- אני לא לגמרי יודעת האם הפחד שלו הוא אכן אמיתי או שזו דרכו של בני לבטא משהו אחר- לאחרונה אמרו לי בגן שהוא מאוד רגיש ובוכה מכל דבר שלא מוצא כן בעיניו. גם בבית הוא לאחרונה כך- בוכה על כל דבר- יתכן שהדבר קשור בקנאה לאחיו הקטן שמתחיל לגדול ולאיים על הטריטוריה שלו, אינני יודעת. אני מאוד משתדלת לתת לבני הגדול המון תשומת לב אבל לא יודעת, אולי זה לא מספיק לו. מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות ילדים

זהורית אסולין שמחון
    08/07/2009

את עושה פה חיבור מאד מעניין לדעתי ששוה לחשוב עליו לעומק בין רגישות של בנך בבקרים בגן, הולדת האח והקנאה בו לבין הפחדים בלילה.
    אני אנסה להתייחס לכל רובד בנפרד וגם למכלול.
    לגבי פחדי הלילה זהו גיל שהחלומות הופכים להיות ברורים יותר ומסויטים יותר, והילד עוד בשלב שאינו מבדיל בין דמיון למציאות ולכן החלום נראה לו ממשי. חשוב להעניק לילד חוויה של שליטה שגם אם יש את המפקד גלופ הוא יכול לנצח אותו, להתיידד איתו, לפגוש אותו גם בחלום- למשל לכתוב עם הילד מכתב מה היה רוצה לומר למפקד הזה - ולהשאיר את המכתב מתחת לכרית. או לחלופין לשחק יחד איתו במחשב עד שהדמות פחות מאיימת, לצייר ציור איך נראה המפקד הזה כשהיה ילד קטן ואולי גם הוא פחד להרדם ולחלום חלומות מפחידים. שנית אפשר להשאירו בחדרו אך לשים מנורה, לבוא לבקר מידי פעם ולהיות סבלניים עד שירדם.

במקביל בהחלט ניתן לשער שדרך החלום היא להגיד משהו על הרגשות שיש לו כלפי האח הקטן ייתכן שלצד האהבה שחש לאחיו הוא חש קנאה גדולה על המקום שתפס לו בחייו ובחדר ( מענין לחשוב שההפרעה שלו מפריעה לאח לישון בחדר). ולכן כדאי לדבר איתו על זה לאפשר לו לבטא במילים את הקושי והכאב שהוא חש מאז שהאח ככה נכנס לחייו בלי שליטה (ממש כמו שהמפקד גלופ נכנס לחלום שלו בלי שליטה) ולמה הוא מתגעגע. אולי ליותרזמן עם ההורים אולי לזה שלפני כן לא נגעו לו בצעצועים אולי לזה שהחדר היה פעם רק שלו. ברגע שיחוש שאתם מוכנים להקשיב לתחושות שלו ואינכם נבהלים מכך, או מנסים להכחיש או לגנות רגשות אלו אלא נותנים להם הכרה , משהו בו ירגע ויחוש בטוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו