ילד עולה לכיתה א'

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד עולה לכיתה א'
    שרי
    08/07/2009

שלום,בני היקר עולה לכיתה א' ,כעת הוא בקייטנה בביה"ס בו הוא ילמד.הוא ילד חברותי מאוד אבל הוא ילד שרגיל להיות במרכז ורגיל לצומי בכמויות גדולות.המסגרת החדשה מחייבת אותו לעבור שינוי עצום ולעצב את דמותו מחדש לרכוש חברים חדשים ,אני מרגישה שקשה לו עם זה מאוד הוא מתלונן שאין לו חברים ולא משחקים איתו והוא לא יודע איך לרכוש צומי בעצמו .הוא לרוב מנסה לרכוש צומת לב על ידי פעולות מסוכנות ,מראה איך הוא יודע לטפס על עמודים או אומר לחבריו שהוא נכנס למים העמוקים בבריכה כאשר הוא יודע שאסור .בקיצור מנסה לבליט את עצמו על-ידי חציית גבולות מאוד ברורים .הכל למען זה שהוא יהיה במרכז.התלוותי אליו פעם אחת בקייטנה בבריכה וראיתי שקשה לו לתקשר בצורה רגילה שיחה פשוטה ,תמיד זה תראו מה אני עושה תראו מה אני יודע...ועוד.ברגע שהוא אין לו במה וקהל הוא מתבודד....
    החלטתי לקצר את שעות הקייטנה מ-16:00 ל-14:00 בתור תגובה ראשונית לכך שהוא רצה לחזור הביתה ולא רצה ללכת וכמובן הרבה שיחות מוטיבציה ...
    מה עושים עוד ומה אומרים ,צריכה ייעוץ בבקשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד עולה לכיתה א'

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רצון להיות במרכז

זהורית אסולין שמחון
    08/07/2009

אני מציעה אם הדבר אפשרי להזמין חברים שעתידים להיות איתו בכיתה לבית ולתווך לו את הסיטואציה החברתית. עיזרי לו לזהות בעצמו יכולות וכישורים שהופכים אותו למיוחד ושיגרמו לאחרים לרצות להיות איתו. למשל להזמין חבר שאוהב משחקים שבנך אוהב כמו לגו, משחקי כדור, משחקי מחשב ולהראות שדרך השיתוף אפשר להנות להיות יחד. אפשרות אחרת היא לתת לו חומרי יצירה ושיתכנן פעילות שהוא יעביר לחברים, כך יזכה לקבל תשומת לב ויחס אך בדרכים אדפטיביות יותר. בשלב זה לא הייתי מעודדת משחקים תחרותיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו