גמילה קשה מקקי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה קשה מקקי
    דנה
    08/07/2009

שלום,

בני בן ה - 3 נגמל רק לאחרונה מחיתולים. כבר בהתחלה לא היו פספוסים עם הפיפי והוא אף ללא חיתול בשנת צהריים. (בלילה הוא ישן עם חיתול אך לרוב קם עם חיתול יבש לחלוטין ועושה פיפי בישבנון)
    הבעיה היא עם הקקי...
    הוא בשום פנים ואופן לא מוכן לעשות קקי בישבנון/סיר אלא הוא מבקש חיתול ועושה בחיתול.
    העניין הוא שמרגע שנהייתה לו מודעות לגבי היציאה של הקקי הוא ממש מבועת תוך כדי עשיה הוא מתנהג כאילו מישהו רוצה לעשות לא משהו והוא תוך כדי קורא לי ואני רואה שהוא ממש מפחד. יצויין שמאז שהתחלנו גמילה הוא עושה קקי אחת ליומיים שלושה כאשר לפני הוא היה עושה פעמיים ביום.

מה עושים עם העניין הזה? הוא בינתיים לא מראה שום נכונות לעשות בשום מקום שהוא לא החיתול. אנחנו מצידנו לא לוחצים וזורמים איתו.

תודה על הכוונה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה קשה מקקי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה

זהורית אסולין שמחון
    08/07/2009

אני קוראת ומתרשמת שברגישותך האמהית את קולטת שסוגית הצואה קשה מבחינה רגשית ומפחידה אותו. ילדים רבים חוששים מאד מהיציאה של הקקי- כיוון שהם חווים זאת כאיבר מגופם שנתלש מהם ולא כפסולת של הגוף. אחרים חווים את הישיבה על האסלה כמשהו מפחיד ומסוכן שהם עלולים להשאב וליפול לתוכה.ראשית אני מציעה לך לשלול בעיות רפואיות כמו פצע או שריטה בפי הטבעת שאולי מכאיבים לו. שנית כדאי פשוט להיות איתו בעת עשיית הצרכים עד שיחוש מספיק בטוח ויראה ששום דבר רע לא קורה. אפשר לשבת איתו עם הטיטול בשירותים על האסלה. אפשר אח"כ להראות לו איך שופכים את הקקי מהטיטול לאסלה ומה קורה לה. ישנם הרבה סיפורים שמנסים להתחבר לחוויה של הילד "כולם עושים קקי", "טוסיקים" "הישבנון של רון". אפשר להפוך את השהיה בשירותים כמשחק- לשחק בזמן הזה עם נייר הטואלט, לצייר עליו, להדביק מדבקות על החרסינה וכולי וכך לתת לו תחושת שליטה טובה יותר במרחב של השירותים. הנחת היסוד והמתיוס שהרבה הורים מחזיקים במוחם הוא שתהליך הגמילה אמור להיות לניארי ואו שאתה גמול או שלא. אך אם תפשפשי קצת בפורום הזה תגלי שהגמילה מורכבת מאד לילדים רבים וכל ילד והורה בסוף מוצאים את דרכם הייחודית להתמודד עם אתגר הגמילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו