מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה דחופה בנושא סמכות ומשמעתדידי08/07/2009
שלום, בני בן שנתיים וחצי, לאחרונה מורד בכל מיני דרכים וזה מוביל אותנו לתסכול וכעס במקרים רבים. עד כה, אם לא עשה משהו שביקשנו, היינו סופרים עד שלוש ובמידה שלא עשה את מה שהתבקש עד שלוש, או שעשינו במקומו (אם התעקש להתלבש לבד אך התמהמה, אחרי ספירת שלוש היינו מלבישים אותו) או שהיתה סנקציה (אין סיפור וכדומה) והוא הגיב לזה טוב. עכשיו הוא גם לא תמיד מגיב לזה וגם אני מוצאת את עצמי כל הזמן מאיימת, כל הזמן סופרת עד שלוש וכל האוירה לא טובה ועצבנית. אני גם יודעת שעלי לבצע את איומי אז הוא מפסיד הרבה דברים (לא הולכים לבלות, לא קוראים ספרים ועוד דברים שהוא רוצה). האם אין דרך יותר טובה ונעימה? אשמח לתגובה. אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרד
זהורית אסולין שמחון08/07/2009זהו בהחלט גיל מתאים להתנהגויות שאת מתארת. לא סתם בגיל זה הסיפור שהילדים אוהבים הוא סיפור "דובי לא לא" . בגיל זה הילד חש יותר עצמאי ונלחם על האוטונומיה שלו. חשוב לו להרגיש שהוא מסוגל להסתדר גם בלי הוריו ובעצמו. על כן כשהוא מצליח הוא חש שמחה וגאווה גדולה וכשזה לא הולך לא הוא מרגיש קטן, מובס ומושפל. לכן ההתערבויות שלכם צריכות להיות כאלו שיאפשרו לו להרגיש שבהחלט יש כבר הרבה דברים שהוא יכול לעשות לבד ואף יכול להחליט לגביהם על חייו. יש דברים שהוא עדיין זקוק לעזרתכם אך בעתיד יוכל לעשות לבד, ויש דברים שאתם תחליטו עבורו. ככל שהוא יחוש שיש יותר מרחב שהוא מסוגל לעשות לבד או להחליט לבד ושאתם סבלניים לתהליך הלמידה שלו (למשל מדוע לספור עד 3 כשהוא מתלבש אולי להעיר אותו קודם ולתת לו יותר זמן להתכונן) כך ההתפרצויות וההתנגדויות יפחתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרת השאלה
אמא08/07/2009תודה על תגובתך. אני באמת מתאמצת לתת לו חופש ולחזק אותו אך הקושי שלי הוא במצבים בהם הוא מאוד מתמהמה והתחושה היא כי הוא עושה דווקא ונמרח והולך לעשות דברים אחרים - במצב כזה עוד זמן לדעתי לא יפתור את העניין. יש מצבים בהם הוא פשוט לא רוצה לעשות דברים שחייבים, אמבטיה בערב, לאסוף את הצעצועים ואז כשאומרים לו הוא מתעלם, הולך לעשות דברים אחרים. במצבים כאלה אני סופרת עד שלוש לאחר שנמרח ולא נענה לבקשותי. האם יש לך הצעה אחרת למצבים אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
זהורית אסולין שמחון08/07/2009כמובן שחשוב שיחוש שאתם כהורים דמויות הסמכות עבורו ואחראים על חייו ועל הטיפול בו. ככל שתצליחי להפעיל אותו דרך משחק ושיתוף פעולה כך ייטב לשניכם. למשל להפוך את איסוף הצעצועים למשחק תחרות מי אוסף יותר. ואת האמפטיה לתת לו שם לסבן את עצמו או לבחור את הבגדים שלאחר מכן וכולי. בכל פעילות שתהיה מימד של בחירה עבורו. ולא כדאי להתרגש גם מהמקום שהוא מעמיד אתכ וזה הבחינה המתמדת עד כמה אתם עקביים עם דירשותיכם ולא מתרגשים מהמרד שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)