פרידה מהחבר של הדודה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרידה מהחבר של הדודה
    אמא דואגת
    08/07/2009

בני בן 2 "איבד" אדם קרוב ואהוב עליו במיוחד - חבר של אחותי, הם נפרדו - הקשר בניהם היה יומיומי ואדוק במיוחד.
    החבר היה ועדיין אהוב מאד ע"י בני שזכה להמון תשומת לב, אהבה ופינוק ע"י החבר.
    בני נולד כשהקשר היה קיים והיום חודש אחרי הפרידה (לא התקיים כל קשר בתקופה זו) בני מזכיר ושואל עליו כל הזמן: ברגע שהוא פוכח את עיניו בבוקר, במהלך היום וברגע שהוא רואה רכב זהה לשלו.
    ידוע לי שהחבר לשעבר מאד מתגעגע אליו ושהפרידה ממנו הייתה ועדיין קשה לו.
    בעלי ובני משפחתי חושבים שאין להפגיש בניהם על-אף שהילד כל הזמן קורא בשמו וטוענים שהזמן
    ישכיח אותו. אני מצידי כואבת את הגעגועים של בני ולא יודעת כיצד עליי לנהוג.
    מה לעשות כדי שהילד שלי לא ישא משקעים מהפרידה הזו? האם נכון להפגיש בניהם?
    נא עזרתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרידה מהחבר של הדודה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרידה מאדם מוכר

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/07/2009

לאמא הכואבת שלום,
    ילדים נפרדים מדמויות שהיו להם קשרים קרובים וטובים עמם, רבות לאורך מעגל החיים, ללא טראומות. ילדים רבים לא זוכרים לאחר זמן לא ארוך, את המטפלת שטיפלה בהם בגיל שנה, את הגננת הראשונה, ולעתים גם את המורה הראשונה. הם ממשיכים להשקיע בקשרים הקיימים שלהם ולא זוכרים את העבר. זכירה יותר מורכבת של העבר ושל יחסים שתמו, היא נחלת המבוגרים, שכן הזיכרון של ילדים אינו מפותח דיו.
    ממה שכתבת, עלתה בי תחושה שייתכן ועבורך הפרידה מהחבר של אחותך נחווית כאירוע מאוד קשה, ולך לא פשוט להתמודד עם סיומו של הקשר, ואי חידושו בעתיד. אולם אני מבטיחה לך שבנך לא יחווה זאת כך לאורך זמן. אני מבינה שיש לו שני הורים, ומספיק דמויות מבוגרים נוספות שמתעניינות ומשקיעות בו. לפיכך, עדיף להימנע מלשמר התנהגויות שמזכירות את החבר לשעבר - כשבנך שואל עליו, ניתן לענות לו בקצרה ש-X לא יבוא היום, ולעבור הלאה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו