בני בן השנתיים החל להכות...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בני בן השנתיים החל להכות...
    דינה
    08/07/2009

שלום רב
    בני בן השנתיים (מקסים ביותר יש לציין) נמצא בגן כחצי שנה ולאחרונה הוא מכה גם בבית ומסתבר שגם בגן.
    לפני כמה ימים הוא חזר מהגן רוגז מאוד, מכה, בוכה ומתוסכל. שאלתי את הגננת והיא אמרה שהוא מכה בגן וחוטף מילדים......שאלתי מה את עושה כזה במקרה כזה והיא אמרה שכועסים עליו ומושיבים אותו בשטיח המחשבות.... זה נראה לי פתרון לא הולם שכן הוא בכלל לא יכול לחשוב, אין לו שפה מלאה עדיין להשתמש בה ע"מ לחשוב באמצעותה ונראה לי שהכעס עליו וההיבדלות על השטיח משאר הילדים תיצור בו אגרסיביות יותר ממה שיש, תיסכול ותחושת היבדלות, ראוי לציין שאצלנו בבית אין אלימות ולא תהיה חלילה, אחותו הגדולה(בת חמש וחצי) לא מכה וכשהוא מכה אותה(באופן תינוקי) היא לא מחזירה לו.......מה לדעתך? אני לא מצליחה להסביר לגננת וחבל שיפסיד את הגן, שכן הגן בסדר בעיני...
    אודה לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביטויי תוקפנות בגיל הרך

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/07/2009

עדנה שלום,
    ככל שילדינו גדלים, ובוודאי כשהם יוצאים מהבית למסגרת חינוכית, כך הם מגלים בעצמם תכונות יותר מורכבות כמו כעס, עלבון ותסכול, וגם התגובה של הסביבה אליהם היא יותר מורכבת. ילדים בגיל של בנך, אינם מבינים באופן מלא את ההשפעה של מעשיהם על הזולת - כשהם רוצים חפץ כלשהוא שמישהו מחזיק, הם מושכים אותו חזק; כשהם כועסים, הם נושכים/מכים/דוחפים וכדומה. כדי שאדם יסתגל לחברה ויתפקד בה באופן בריא, כדאי שיבין שיש גבולות להתנהגויות מסוימות. ולכן התגובה של הגננת נראית לי מאוד תואמת ויעילה, והייתי יותר מוטרדת אם היתה נמנעת מתגובה. אני מתארת לעצמי שב"שטיח המחשבות" יש לו הזדמנות לנוח, להתארגן מחדש, ולחזור להתנהלות הרגילה עם הילדים במהרה.
    תוכלי לעזור לבנך ללמוד כיצד לתפקד במסגרת חברתית (שזה אגב, משהו שאנחנו כל החיים עובדים עליו ומשפרים אותו), ע"י עידוד התנהגויות של שיתוף פעולה, קבלת מרות ודחיית סיפוקים, ומתן חיזוקים ומחמאות כשנוהג באופן תואם. גם לגבי המכות לאחותו, לא הבנתי באיזו עוצמה הן. גם אם המכות באות מתוך עמדה תינוקית וללא הבנה, עדיין לטעמי יש להפסיקן. אני לא יודעת גם מה חשה האחות, שמקבלת מסר של לגיטימציה למכות של אחיה כלפיה.
    כפי שכתבתי, הסתגלות למערכת החברתית היא משימה מאוד מורכבת. בנך זקוק לך בעזרה כיצד לעשות זאת, על-מנת לרכוש חברים ולשמר אותם.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו