מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שני ילדים-שתי שאלותטלי26/08/2007
ערב טוב,
יש לי שני ילדים ולגבי שניהם יש לי שאלה.
לפני שנה לערך, במקרה לגמרי, גיליתי שבתי בת ה-8 לא מנגבת את הטוסיק שלה אחרי קקי. הסברתי לה שחשוב מאד לנקות, את ענין ההגיינה ושהיא ילדה גדולה והיא חייבת לנגב אחרי קקי וחשבתי שבזה הסתיים הענין, אבל התבדיתי וגם היום במקרה עוד הפעם נכנסתי לשירותים לשאול משהו וראיתי שהיא מיד קמה מרימה את התחתונים וכעסתי מאד. אני לא יכולה לתאר לך את התדהמה שלי, איך זה יכול להיות? אני יודעת שהיא לא חובבת מקלחות וכל מה שקשור לנקיון, אבל מינימום של נקיון הישבן אחרי קקי!!!
בפעם הראשונה ש"תפסתי" אותה היא שיקרה לי במצח נחושה שהיא ניגבה למרות שראיתי באסלה שאין נייר/מגבון היא בכל זאת התעקשה שהיא ניגבה, דבר שלא היה נכון כי בדיעבד אחרי שנרגענו שתינו וישבנו ודיברנו היא הודתה שהיא לא ניגבה. אני ממש רותחת ופוחדת שהיא כל הזמן לא מנגבת ובכך הזיהומים מתגברים... איך ללמד אותה שהיא חייבת לנגב? (זה נשמע מוזר ואולי מצחיק אבל זו המציאות...)
לגבי בני בן ה-5 - הוא ילד מקסים, חברותי ואהוב. הבעיה היא שהוא "מתקרצץ" מתוך רצון לתשומת לב והכוונה היא שאם אנחנו נמצאים ביחד עם אחיינים שלי ובתי ועוד ילדים והוא לא מוצא את עצמו או שמשעמם לו, או מכל סיבה שאינני יודעת הוא פתאום בא ומציק, חוטף, מרביץ, אפילו נושך לפעמים, דבר שמאד מאד מפריע לי כי מצד אחד אני לא רוצה לערער לו את הבטחון העצמי ומצד שני זה ממש מעצבן את הילדים האחרים שכל הזמן אומרים לו "די, די, די" ובסוף אני רואה על הפנים שלו שהוא נעלב. איך לפתור את הענין?
אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני ילדים
שרון באומל28/08/2007שלום טלי
ראשית, קבלי התנצלותישלא נענית במהרה. היו לנו תקלות טכניות רבות בפורוםבתקופה האחורנה, עקב הכנסת כל מיני שיוניים.
לגבי בנך: הייתי אומרת לו משהו בנוסח "שמתי לב שכשאנו נמצאים בחברה, אתה לא תמיד מוצא את עצמך ומתחיל להרביץ ולפעמים לנשוך. אני לא מוכנה שתעשה זאת יותר כיוון שאנו לא פוגעים בשום בנאדם אחר". אני מציעה להטיל איזשהי סנקציה על התנהגות זו (מה שמתאים...) ולדעת שהוא יבדוק אם תקיימו אותה (בדיקת גבולות). לפיכך, להיות עקביים ולהראות לו שאתם רציניים. בנוסף, הייתי מציעה לו אופציות לנתב את האנרגיות שלו באותן סיטואציות לאפיקים חיוביים. כגון "ברגע שאת המרגיש שאתה לא מוצא את עצמך, אולי תלך לקפוץ/תציע לילדים לשחק תופסת/תחבק את הדובי שאתה אוהב/תבקש חיבוק מאמא. בפעמים הראשונות כדאי ממש להדריך אותו באופן קונקרטי. לדוגמא: "נראה לי שעכשיו זה זמן שאתה מרגיש שאתה רוצה להרביץ או לנשוך בוא ננסה משהו אחר...".
לגבי ביתך: בגילה היא אמורה לדאוג להיגיינה שלה בעצמה. נראה לי שאי ניגוב הישבן מבטא התמרדות שלה בכם, או חרדה מסויימת לשלמות הגוף. דווקא במקרה זה הייתי מציעה לפנות לאיש מקצוע למספר מועט של מפגשים, על מנת לאתר את מקור הקושי. נראה לי כי הקושי קשור במשהו בקשר ביניכם ואי הניגוב הוא רק סימפטום.
אם את גרה באיזוק חיפה רבתי, ומעוניינת, את מזומנת לפנות אלי שוב לגבי הנ"ל.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)