חרדת נטישה?....

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה?....
    אמא
    09/07/2009

שלום רב,

בנותיי בנות שנה ו-3 חודשים. אני ובעלי רוצים לנסוע לחופש שישי שבת ולהשאיר אותן בבית עם הסבתות.
    יש לציין שהן אוהבות את הסבתות ומכירות אותן היטב. אני נורא חוששת לעזוב אותן ליומיים כי קראתי שאסור לעזוב ילדים עד גיל 3 כי עלול לגרום להם נזק נפשי.
    הן מאוד קשורות אליי...... ואני מאוד חוששת .
    רציתי לקבל את דעתך בעניין. האם נכון הדבר?? האם לא מומולץ לעזוב אותן? ומה ההשלכות לכך??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה?....

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה?....

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/07/2009

לאמא שלום,
    אין כל סיבה לחששותייך.
    חופשה של ההורים אינה גורמת לנזק נפשי לילדים. החיים של ילדים הם כ"כ מלאי גירויים והתרחשויות, והזיכרון שלהם לאירועים (זיכרון אפיזודי) הוא לא מספיק מפותח, כך שבטוחני שלאחר שתחזרו מהחופש, בנותייך ישכחו אותו במהרה. את לא עושה נזק לבנות שלך, ובוודאי שאינך נוטשת אותן. אם את נוסעת לשלושה ימי חופש, והן נשארות זו עם זו ועם הסבתות המוכרות, אין שום סיבה שתיווצר טראומה.
    את כן יכולה לצפות להתנהגויות מגוונות כשתחזרי - היצמדות מרובה אלייך, או לחילופין כעס והפניית גב זמנית, או בכי מרובה, אולם כל אלו יהיו התנהגויות זמניות, והילדות יחזרו לשגרה במהרה.
    אם אני מבינה, זו החופשה הראשונה שלך שנה ומספר חודשים לאחר לידת וגידול זוג תאומות. אני מתארת לעצמי שאת ובן זוגך זקוקים לחופש ולזמן שלכם יחד, וחשוב שתצאו לחופשה ללא רגשות אשם ותיהנו מהבילוי.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו