מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך מסבירים לועמיתול09/07/2009
אני אמא לעמית בן 4, ילד שמח , אוהב, ופיקח. אנחנו נמצאים בנישואים שניים עם גרוש וילד בן 11.
אבא של עמית עזב אותו כשהיה בן חצי שנה וכבר שנתיים וחצי אנחנו נמצאים במערכת השניה והטובה . עמית אוהב את האב השני שלו ואת אחיו החדש אוהב אהבת נפש. את אביו פוגש על בסיס קבוע ויציב ואוהב גם אותו, מערכת הגירושים ביננו טובה והילד לא חווה סטרס משום צד .הוא גדל לתוך מציאות מסוימת וטוב לו איתה - זה כל מה שמכיר .בחודשים האחרונים אני בהריון חדש. כולנו מתרגשים ועמית מגלה סימני רגישות יתר, מול ילדים, בגן, מולנו בבית,שואל מה יקרה לתינוק החדש אם אני ובעלי ניפרד ... אומר שאוהב אותי הכי הרבה אבל לא יודע להחליט איזה אבא יותר יפה ....
ליבי נקרע כשאני רואה שהוא מתחיל להבין את ענין הפרידה שלי ושל אביו ורואה שהוא אינו ילד רגיל כמו השאר בגן, אומר שהיה רוצה שנחיה כולנו יחד כי כשאצל אבא שלו כיף לו גם.
אני חייבת לציין שהילד הוא רגיש ואוהב , מפרגן, מחמיא ומנומס בצורה יוצאת דופן, נותן חיזוקים ומחובר מאוד לצד הריגשי שלו (הוא גדל עם אחיותי ואיתי - נשים - בשנים הראשונות לחייו - וניתן לראות את ההשפעה על אישיותו.
ועכשיו לשאלה - בכל ליבי התפללתי שהשלב בו יבין את עניין נטישת אביו יעבור לי ככה .. ככ פחדתי מההתמודדות שתגיעה והנה היא מגיעה . (מעולם לא נאמרה מילה רעה בגנותו של אביו לידו ) אם הבנתי נכון עמית מבין את הנטישה בתת מודע שלו ולכן פוחד מנוספת ??? האם יגדל כך ומה עלי לעשות כדי למנוע התבגרות שלו בתחושה זו ?
מאוד אודה לכן על הדרכתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה אבא הכי?
ליאת גרוס09/07/2009שלום לך
ראשית - אין לך מה לפחד. זה טוב ונורמלי שילד מתחיל לשאול. זה אומר שהוא סומך עלייך שתוכלי להכיל אותו ושהוא עצמו כבר מסוגל להתמודד יותר . אם לא היה שואל ניתן היה להסיק כי הדבר כה טראומטי עבורו שעליו להדחיקו או לחילופין שהוא חש צורך לשמור עלייך. כך או כך, טוב שהוא אומר, וסמכי עלייך שתוכלי להתמודד.
שנית - עמית עדיין בקשר קבוע עם אביו. האב אולי נטש אותך אבל לא את עמית. לכן, אין סיבה שעמית יחוש ננטש ולא אהוב. נכון לאמר לו שאת ואביו כבר לא אוהבים ולכן נפרדתם אך שניכם אוהבים אותו מאד.
שלישית - חשוב שעמית לא ירגיש כי הוא צריך לבחור איזה אבא הוא מעדיף. יש לו אבא ביולוגי אחד ואבא נוסף מנישואייך והוא יכול להיות של שניהם. חשוב שידע מי אביו האמיתי . ניתן להציג לו שמצבו טוב יותר משל ילדים אחרים כי לו יש גם אבא ביולוגי וגם אבא נוסף שאוהב אותו מאד.
נקודה נוספת - ייתכן שהשאלה על התינוק מביעה בעצם חשש שמקומו יחלש כאשר יוולד ילד המשותף לך ולבעלך. חשוב להבהיר לו שהדבר אינו כך.
בהצלחה ובלי חשש. לילד כוחות להתמודד. אל תסתירי ממנו דברים מהותיים, אל תספרי דברים שאינם לגילו. אל תדברי לרעה על האב הביולוגי ואל תציגי את הגירושים כנטישה אלא כפרידה כי לא אהבתם יותר זה את זה (אבל את עמית כן ושזה בכלל לא קשןר איו)
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ליאת
עמיתול09/07/2009תודה ליאת. ריגשת אותי בתשובתך, אני קוראת את שורותייך ומהנהנת כי רב הדברים שכתבת כך הם. עמית באמת אהוב על כל הצדדים והוא מקבל חיזוק זה מבוקר עד ערב. גם את העובדה שאביו נטש אותנו מעולם לא העליתי בפניו אלא אמרתי שנפרדנו כי לא הסתדרנו וזה לא קשור אליו. אני מאוד שמחה על הקשר שיש לו עם אביו הביולוגי וגם עם זה המגדל... מכירה סיפורים בהם זה נראה אחרת.
את צודקת, אני צריכה לסמוך יותר על הילד המוצלח שלי וגם קצת יותר ....עלי - שאדע להתמודד עם המצב שלעיתים הוא מורכב
יכול להיות שהפחד שעמית יזוז הצידה הוא שלי ... הוא כל עולמי ואני ככ פוחדת שלא יהיה בליבי מקום או שלא אצליח לאהוב עוד ילד - ::):):)
בכל אופן , תודה על מילותייך - אני מבינה שאין צורך לפנות ליעוץ מקצועי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא טובה
ריקה11/07/2009היי לפי הסיפור שלך ובצורה בה הבאת את הדברים לידיי ביטו משתמע שאת אמא מקסימה מנסיון שלי בצורה שאת מגדלת אותו הוא יעבור את זה בקלות זה ממש ריגש אותי לקרוא את הסיפור ואני הרגשתי חייבת לאחל לך בהצלחה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריקה - תודה , אני משתדלת
עמיתול12/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)