לא ישן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא ישן
    עדי
    09/07/2009

בני בן חודשיים. במשך היום כמעט ואינו ישן. פה חצי שעה, שם שלושת רבעי השעה, ומתקשה להירדם במיטתו. אם הוא נרדם על הידיים ואני לא מעבירה אותו למיטה, הוא יכול לישון זמן רב, אך ברגע שאני מעבירה אותו למיטה - 10 דקות מקסימום והוא מתעורר. אני מנסה לראות את הסימנים לעיפות ומניחה אותו במיטה, מפעילה את המובייל, מלטפת ומנשקת אותו ומסבירה לו שעליו ללכת לישון. לפעמים זה מצליח - אך שוב, אינו ישן מספיק זמן, ולפעמים לא מצליח ואז הוא בוכה ולא נרגע עד שאני מרימה אותו, וניסיתי לא להרימו ורק לדבר אליו וללטף אותו - והוא נעשה אדום מבכי.
    בערב יש סדר קבוע - בשעה 19:00 לערך אמבטיה, בשעה 20:00 אני נכנסת איתו לחדר, הנקה ולמיטה, לעיתים כשהו כבר נרדם כמעט לגמרי על הציצי ולעיתים כשמסיים לאכול ולא נרדם עלי, ואז תוך 10 דקות הוא נרדם ובלי בכי וצרחות, מתעורר לאכול בערך ב 01:30 ושוב ב 05:00 וסופית בשעה 07:30.
    אני רק מניקה, משתדלת שיעשה "גרעפס" לאחר היניקה, מחליפה חיתולים כמו שצריך, כך שאין סיבה ניראת לעין (לפחות שלי) לקוצר השינה שלו במשך היום.
    למה הוא לא ישן טוב במשך היום? למה הוא מתעורר לאחר זמן קצר? ואולי זה מוקדם מדי שישן זמן רצןף בבוקר ויכנס לסדר שינה ברור?
    בבית יש עוד שני ילדים בן 6 ובת 4. גם הגדול לא ממש ישן במשך היום ולא ירד מהידיים, אבל אז לא היו עוד שני ילדים אחרים לטפל בהם...
    תודה רבה,
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא ישן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקניית הרגלי שינה בגיל הרך

נעמה סבג שמש
    10/07/2009

עדי שלום,

יחסית לתינוק בן חודשיים התינוק שלך ישן נהדר.
    בגיל זה אין להם עדיין את היכולת להרדים את עצמם. את שומרת על הכללים הבסיסיים על מנת להקנות הרגלי שינה בריאים בהמשך, אך כעת כמות המלטונין המופרשת אינה מספקת כדי שתהיה לו שינה טובה ורציפה והפרדה בין שנת יום לשנת לילה.

את מוזמנת לקרוא את מאמריי בנושא שנת תינוקות\ הקניית הרגלי שינה.

בינתיים, סבלנות.

בברכה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו