חוסר ביטחון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר ביטחון
    ליזה
    10/07/2009

יש לי ילדה בת 4.5 פעילה וחברותית מאוד אני ובעלי קצת מודאגים מהתגובות שלה כאשר חברה או אפילו מבוגר מעירים לדוגמא: היא היתה אצלה חברה בחדר המשחקים ולא עזרה לה לסדר לפני שהלכה. יום אחרי זה החברה תקפה את ליעד (במילים) שבפעם הבאה היא לא תיכנס יות אליה כי היא לא עזרה לה לסדר. ליעד עמדה בדום מוחלט ליב פתח הבית מבלי לנהוצא מילה מפיה למרות שבשבוע קודם(ובכלל בכל פעם)החברה היתה אצלינו ולא סידרה. אני ציפיתי שליעד תוכיח אותה על כך שגם היא לא עזרה לה ובמקום זה היא היתה בשוק והפגינה חוסר ביטחון .
    רצינו לדעת כיצד אנחנו יכולים לחזק לה את הביטחון בנושאים כאלו כי בכללי היא בעלת ביטוחון.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ביטחון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקניית בטחון.

נעמה סבג שמש
    10/07/2009

ליזה שלום,

המקום שלכם הוא ללמד את הילדה מה נכון לומר במצבים הללו. איך נכון להביע את מה שהיא מרגישה.

הרבה פעמים הילדים מתנהגים איתנו בצורה אחת ועם אחרים בצורה אחרת.

גם כשמישהו יקח מהילדה משהו בנוכחותכם, אני מצפה שלא תתערבו אלא תאמרו לה: אמרי שזה שלך. בקשי ממנו שיחזיר לך.
    חשוב להנחות ילד מה לעשות ואיך לומר ולהתנהג אך לא להלחץ ולהעלב במקומו, ובטח לא להגיב במקומו. כך הוא לא יידע איך לעשות זאת נכון ובנוסף, אסור שיחשוב שאינו יודע להתמודד ואמא צריכה להגן עליה ולעשות את הדברים במקומה.

הבטחון יגיע, עם הרבה סבלנות. זו התנהגות המאפיינת גיל זה. אל חשש.

בהצלחה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו