מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדים משועממים/אינם מסוגלים להעסיקשלומית11/07/2009
יש לי שני ילדים בן 9 ובת 5.
הבעיה שלי היא שילדיי אינם מסוגלים ,מה שנקרא, "להעסיק את עצמם".
האם בגילאים הנ"ל יש לי איזשהוא סיכוי לשנות את המצב ואם כן כיצד?, האם התופעה הנ"ל נובעת מתכונות אופי שנולדים איתם או משהו שנרכש?
אני שואלת האם זה תכונה נרכשת , מכיון שכל מי שאני מתיעצת איתו אומר לי שאני אשמה וכך הרגלתי את הילדים. ברמת התחושה שלי, אני דוקא מרגישה שאני כן מנסה להרגיל אותם אחרת, אבל ממש לא מצליחה - לאחרונה זה כבר ממש יוצר תיסכול בשני הצדדים. ככל שאני מנסה יותר לדחוק בהם "למצוא עניין" , כך הם יותר "נדבקים" אלי.
שלא ישתמע מדברי שאיני מעוניינת בקירבת ילדיי, אך הייתי רוצה שזה יהיה במינון הנכון: שלעיתים נבלה ביחד , אך לעיתים הם ימצאו עניין בלעדי ולא יחפשו אותי בכל רגע נתון בבית.
עכשיו בחופש כמובן המצב מחמיר- יש יותר זמן פנוי......
חשוב לצין, שכל עוד "יש עניין" - אין בעיות. זאת אומרת שכל עוד אנחנו עם חברה/משפחה/פעילות מעניינת הם לא "נדבקים" אלי , אך בשנייה שהעניין נעלם, הם חוזרים להיות משועממים ולא מסוגלים להעסיק את עצמם דקה אחת.
אשמח לשמוע את עצתך, שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעסיקים את עצמם
זהורית אסולין שמחון11/07/2009אני נוטה להגדיר את התופעה הזו כתופעה תרבותית יותר ופחות אינדווודואלית ילדינו גודלו וחונכו להיות בגירוי מתמיד טלווזיה, מחשב, סלולרי וכולי. ועל כן רגעי השעמום מולידים ציפיה שהעניין יבוא מבחוץ ולא מתוכם. אני מציעה לבנות את השינוי בהדרגה לעזור להם להכיר את היצירתיות שיש בתוכם. להביא חומרי יצירה למשל או חומרי מיחזור ולאפשר להם ליצור באופן חופשי ככל שעולה בראשם מבלי להיות מוגבלים בחוקי המציאות. שנית שבי איתם ותתכני מראש את היום התחילו בפעילות משותפת ואח"כ עיזרי להם לחשוב כיצד יוכלו להעסיק עצמם ספר, חוברת, ציור, וכולי. בין לבין הגדירו מפגשים משותפים שבו ישתפו בחוויות שהיו להם בינם לבין עצמם.שילישית הם כבר מספיק גדולים כך שאפשר לרתום אותך לעיסוקייך- לעזור לך במטלות הבית, או עזרה בתחום עבודתך וכולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)