ילדים משועממים/אינם מסוגלים להעסיק

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדים משועממים/אינם מסוגלים להעסיק
    שלומית
    11/07/2009

יש לי שני ילדים בן 9 ובת 5.
    הבעיה שלי היא שילדיי אינם מסוגלים ,מה שנקרא, "להעסיק את עצמם".
    האם בגילאים הנ"ל יש לי איזשהוא סיכוי לשנות את המצב ואם כן כיצד?, האם התופעה הנ"ל נובעת מתכונות אופי שנולדים איתם או משהו שנרכש?
    אני שואלת האם זה תכונה נרכשת , מכיון שכל מי שאני מתיעצת איתו אומר לי שאני אשמה וכך הרגלתי את הילדים. ברמת התחושה שלי, אני דוקא מרגישה שאני כן מנסה להרגיל אותם אחרת, אבל ממש לא מצליחה - לאחרונה זה כבר ממש יוצר תיסכול בשני הצדדים. ככל שאני מנסה יותר לדחוק בהם "למצוא עניין" , כך הם יותר "נדבקים" אלי.
    שלא ישתמע מדברי שאיני מעוניינת בקירבת ילדיי, אך הייתי רוצה שזה יהיה במינון הנכון: שלעיתים נבלה ביחד , אך לעיתים הם ימצאו עניין בלעדי ולא יחפשו אותי בכל רגע נתון בבית.
    עכשיו בחופש כמובן המצב מחמיר- יש יותר זמן פנוי......
    חשוב לצין, שכל עוד "יש עניין" - אין בעיות. זאת אומרת שכל עוד אנחנו עם חברה/משפחה/פעילות מעניינת הם לא "נדבקים" אלי , אך בשנייה שהעניין נעלם, הם חוזרים להיות משועממים ולא מסוגלים להעסיק את עצמם דקה אחת.

אשמח לשמוע את עצתך, שלומית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעסיקים את עצמם

זהורית אסולין שמחון
    11/07/2009

אני נוטה להגדיר את התופעה הזו כתופעה תרבותית יותר ופחות אינדווודואלית ילדינו גודלו וחונכו להיות בגירוי מתמיד טלווזיה, מחשב, סלולרי וכולי. ועל כן רגעי השעמום מולידים ציפיה שהעניין יבוא מבחוץ ולא מתוכם. אני מציעה לבנות את השינוי בהדרגה לעזור להם להכיר את היצירתיות שיש בתוכם. להביא חומרי יצירה למשל או חומרי מיחזור ולאפשר להם ליצור באופן חופשי ככל שעולה בראשם מבלי להיות מוגבלים בחוקי המציאות. שנית שבי איתם ותתכני מראש את היום התחילו בפעילות משותפת ואח"כ עיזרי להם לחשוב כיצד יוכלו להעסיק עצמם ספר, חוברת, ציור, וכולי. בין לבין הגדירו מפגשים משותפים שבו ישתפו בחוויות שהיו להם בינם לבין עצמם.שילישית הם כבר מספיק גדולים כך שאפשר לרתום אותך לעיסוקייך- לעזור לך במטלות הבית, או עזרה בתחום עבודתך וכולי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו