בני 5 וחצי ו- 3.3 שעושים דווקא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בני 5 וחצי ו- 3.3 שעושים דווקא
    רונית
    11/07/2009

בניי בזמן האחרון עושים דווקא בכל דבר, אני אמא מאוד משקיעה שעובדת קשה, אך לאחרונה כל דבר קטן נהיה מלחמה. על כל בקשה שלי אני צריכה לחזור כמה פעמים עד שמתקבלת תגובה אם בכלל. הם יודעים מה מעצבן אותי ועושים דווקא,נוגעים תמיד במה שאסור ומבקשים כל מה שאני לא מרשה. אני מוצאת את עצמי כל הזמן כועסת, צועקת, מענישה, אחרת הם מטפסים עליי למרות שאני לא כזאת רכה וותרנית. בני בן השלוש ו-3 ח' מצד אחד מאוד עצמאי ומצד שני כל הזמן צמוד אליי ורוצה בידיים. כל דבר שהם מבקשים ואני לא מסכימה ישר הופך לויכוח, צעקות מצידם, בכי, דיבור לא יפה וכו'. אני לא מוותרת להם בדברים עקרוניים (כמו חטיף על הבוקר) וזה גורר שורה של תגובות לא יפות. הם לא מסוגלים לראות אותי שנייה אחת נחה או מדברת בטלפון, ישר באים ומתיישבים לידי, מתחילים לריב ביניהם כך שבאמת אי אפשר לנוח או לדבר, אז אני מבקשת/צועקת/מענישה ובכך נגמר הסיפור. הייתי בסדנא של מכון אדלר, בתאוריה הכל נראה יפה אך ליישם זה לא פשוט ואני לא מפחדת מעבודה קשה, אך הגעתי למסקנה שזה עניין של אופי הילדים, יש כאלה נוחים וממושמעים וישנם שלא.
    אני חייבת לציין שהם מתנהגים כך רק כלפיי, עם אבא שלהם, הסבים והסבתות או בכלל אצל אחרים הם בסדר גמור.
    אודה על עצה טובה לשיפור מצבי המיואש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדים

זהורית אסולין שמחון
    11/07/2009

אני מבינה את מצוקתך אך בדברייך ציינת את המורכבות שכן מצד אחד לדברייך זה אופי של הילדים ומצד שני אמרת שעם האב והסבתות הם בכל זאת נוהגים אחרת. נסי לבדוק מדוע מה ההבדל שמוליד מהם התנהגויות שונות מולך ומול האב. ייתכן שיש המון חוקים והם פשוט מגיבים לכך שאת זו שבעיקר מקפידה על הכללים ומולך ההתעמתות. ייתכן שבגלל שאת איתם שעות רבות את הדמות הדומיננטית שסופגת את מירב התסכולים שלהם גם כשהן לא קשורים ישירות אליך. אני מבינה את הרצון לזמן מנוחה אך הם עדיין קטנים ואי אפשר לבקש מהם להבין את הצורך הזה תאמי עם בן זוגך זמן שאת זקוקה לעצמך והוא יקח את הילדים מחוץ לבית או לחלופין את תצאי כך תוכלי לחזור עם כוחות וסבלנית יותר אל מול קשיי היום יום של הילדים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו