סימני חרדה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סימני חרדה
    דנה
    11/07/2009

יש לי ילדה בת 8.5 שבחצי השנה האחרונה מופיעים סימנים של חרדה הקשורה לשינה וליכולת להרדם. מספר שעות לפני השינה מטריד אותה הפחד שלא תצליח להרדם,ובעקבות כך היא לא תקום בבוקר ותאחר לבית הספר.(אני חשבתי שדבר זה יחלוף עם בואו של החופש הגדול ,אך טעיתי).התופעות שנראות לפני השינה הם:בהתחלה זה הופיעה סמוך לשעת השינה כאשר היא היתה שואלת כל כמה רגעים מה השעהוכשהגיעה השעה שמונה -תשע היא הכריחה את עצמה להירדם.היום המצב החמיר .וכבר משעות אחר הצהרים יש .ירידה במצב הרוח וחוסר שקט נפשי שהיא מנסה להפיג אותו על ידי שירים. הילדה נרגעת רק כאשר מבטיחים לה שינה לצידי ההורים . השאלה שאנו שואלים אותה באופן קבוע היא ממה בדיוק היא מפחדת, היא לא יודעת להסביר את הסיבה והיא תמיד מציינת שהמצב מאוד מפריע והיא רוצה שההרגשה הזו תחלוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימני חרדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימני חרדה

ליאת גרוס
    13/07/2009

שלום דנה
    את מתארת סימני חרדה שנמשכים כבר זמן רב והולכים ומחמירים. הבעיה עם חרדה היא שבהתחלה היא ממשהו ספציפי אבל מהר מאד מתפתחת החרדה מהחרדה וזה כבר מצב שקשה יותר להתמודד עימו. השינה לצדכם היא בעייתית כי מהווה חיזוק לא מכוון לבעיה ולכן משמר אותה. עם זאת לא הייתי אומרת להפסיק את זה מיידית.
    ישנו טיפול פסיכולוגי שמוגדר קצר ומתמקד בתופעות של חרדה.זה נקרא טיפול קוגנטיבי התנהגותי. בטיפול זה יעזרו לבתך להבין טוב יותר את החרדה ולהלחם בה. ילמדו אותה שיטות הרפייה והרגעה עצמית במצבי חרדה וילמדו אתכם כיצד נכון להתמודד איתה במצבים כאלו.
    חרדה לא מטופלת עלולה להחמיר. פנו לטיפול. אולי אפילו דרך פסיכולוגית בית הספר.

בהצלחה
    ליאת גרוס
    מודיעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו