מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- למה הילד עושה דווקא?מיכל12/07/2009
שלום,
ילדי בן 4.5 והרבה פעמים הוא לא מקשיב לדבריי.
אתמול למשל הוא שיחק בסלון, התחיל לשיר בקול רם, עשה בלאגן והתחיל להציק/להרביץ לאחותו בת השנה.
הסתכלתי לו בעיניים ואמרתי לו בקול ברור שיפסיק, אבל הוא התחיל לחזור אחרי הדברים שלי בלגלוג והמשיך, הרמתי את קולי ושאלתי אותו מדוע הוא עושה את זה ושזו התנהגות לא יפה.
שום דבר לא עזר והוא התחיל לצחוק.
בשלב מסויים ערבתי את בעלי והדבר היחיד שהשפיע עליו זה שבעלי איים עליו שנקרא למשטרה אם הוא לא יפסיק את ההתנהגות הרעה.
הבן שלי התחיל אפילו לבכות קצת ואמר: " לא לא , לא את המשטרה" , הרגענו אותו ואמרנו לו שהוא פשוט צריך להקשיב להורים ומבפנים נקרע לי הלב.
השאלה מהי הדרך הנכונה בכדי לחנך את הילד כראוי ולגרום לו להקשיב לנו ולכבד אותנו?
אנחנו אובדי עצות ושום עונש (כגון: לשבת בכסא המחשבה 5 דק') לא עוזר....
אשמח לקבל עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עושה דווקא
ליאת גרוס13/07/2009שלום מיכל.
לא קל להיות אמא. חשוב למצוא את האיזון בין נתינה לבין הצבת גבולות. ילד חייב להבין שההורים הם חזקים ממנו והם אלו שקובעים ומנהלים את הבית. בגיל 13 אני מוכנה לקבל ספקות בנושא אבל עד אז הדברים ברורים!
כאשר הגבולות אינם ברורים והמסר לא עובר יש בעייה גם להורים וגם לילד..במצבים כאלו יש נטיה לעבור מקיצוניות קשוחה לקיצוניות רכה וזה הכי גרוע. חיים עמית קורא לזה להיות נבוט או להיות סמרטוט.
נשמע שהדרכת הורים תוכל מאד לסייע לכם. זה הזמן. יהיה קשה יותר ככל שהוא יגדל. גם לכם וגם לו. הבעייה שאתם מתארים היא שכיחה וניתנת לפתרון מהיר, אבל אני לא יכולה לתת טיפ קטן בפורום שיפתור הכל. פנו להדרכה, קחו אויר ותראי שיסתדר.
ועוד משהו. די עם רעיון כסא המחשבה.או שלפחות תקראו לזה בשם אחר. אף ילד לא חושב שם.
בהצלחה
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)