למה הילד עושה דווקא?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• למה הילד עושה דווקא?
    מיכל
    12/07/2009

שלום,

ילדי בן 4.5 והרבה פעמים הוא לא מקשיב לדבריי.
    אתמול למשל הוא שיחק בסלון, התחיל לשיר בקול רם, עשה בלאגן והתחיל להציק/להרביץ לאחותו בת השנה.
    הסתכלתי לו בעיניים ואמרתי לו בקול ברור שיפסיק, אבל הוא התחיל לחזור אחרי הדברים שלי בלגלוג והמשיך, הרמתי את קולי ושאלתי אותו מדוע הוא עושה את זה ושזו התנהגות לא יפה.

שום דבר לא עזר והוא התחיל לצחוק.
    בשלב מסויים ערבתי את בעלי והדבר היחיד שהשפיע עליו זה שבעלי איים עליו שנקרא למשטרה אם הוא לא יפסיק את ההתנהגות הרעה.
    הבן שלי התחיל אפילו לבכות קצת ואמר: " לא לא , לא את המשטרה" , הרגענו אותו ואמרנו לו שהוא פשוט צריך להקשיב להורים ומבפנים נקרע לי הלב.

השאלה מהי הדרך הנכונה בכדי לחנך את הילד כראוי ולגרום לו להקשיב לנו ולכבד אותנו?
    אנחנו אובדי עצות ושום עונש (כגון: לשבת בכסא המחשבה 5 דק') לא עוזר....

אשמח לקבל עזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למה הילד עושה דווקא?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד עושה דווקא

ליאת גרוס
    13/07/2009

שלום מיכל.
    לא קל להיות אמא. חשוב למצוא את האיזון בין נתינה לבין הצבת גבולות. ילד חייב להבין שההורים הם חזקים ממנו והם אלו שקובעים ומנהלים את הבית. בגיל 13 אני מוכנה לקבל ספקות בנושא אבל עד אז הדברים ברורים!
    כאשר הגבולות אינם ברורים והמסר לא עובר יש בעייה גם להורים וגם לילד..במצבים כאלו יש נטיה לעבור מקיצוניות קשוחה לקיצוניות רכה וזה הכי גרוע. חיים עמית קורא לזה להיות נבוט או להיות סמרטוט.
    נשמע שהדרכת הורים תוכל מאד לסייע לכם. זה הזמן. יהיה קשה יותר ככל שהוא יגדל. גם לכם וגם לו. הבעייה שאתם מתארים היא שכיחה וניתנת לפתרון מהיר, אבל אני לא יכולה לתת טיפ קטן בפורום שיפתור הכל. פנו להדרכה, קחו אויר ותראי שיסתדר.
    ועוד משהו. די עם רעיון כסא המחשבה.או שלפחות תקראו לזה בשם אחר. אף ילד לא חושב שם.

בהצלחה
    ליאת גרוס
    מודיעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו