הסתגלות / חינוך

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הסתגלות / חינוך
    לימור
    12/07/2009

שלום רב,

אני גרושה כמה חודשים (לאחר פרידה של כמה שנים) ויש לנו ילדה מדהימה בת חמש וחצי. גם אני וגם גרוש שלי נמצאים בתוך מערכות יחסים חדשות.
    חבר שלי עבר לפני שבוע להתגורר איתנו בדירה וחודש הבא (אני מוסרת את הדירה מאחר ומכרנו אותה) אנו נעבור לשכור דירה יחדיו.

יש לנו קצת חילוקי דיעות בנוגע לעניין החינוך של בתי.... היא ילדה כמובן כמובן מדהימה וטובה וכו'.... רק שהיא גדלה איתי רוב הזמן לבד (ישנה איתי במיטה כמה שנים טובות - עד לפני שבוע) היא מפונקת מאוד ומאוד דעתנית היא בקיצור מסובבת אותי על האצבע הקטנה שלה , היא הרבה פעמים מדברת בחוצפה, היא לא אוהבת לקבל לא... היא מאוד פגיעה.

לחבר שלי ולבתי יש קשר מאוד טוב, היא מאוד אוהבת אותו משחקת איתו, נכנסת לשיחות נפש איתו בקיצור היא מאוד שמחה שהוא גר איתנו.

למרות כל זה, היא עוברת איזו תקופה מאוד קשה מבחינת גבר שגר איתנו פתאום (היא לא רגילה לעוד אדם בבית חוץ מאשר אני והיא כבר שנים) היא עברה לישון במיטה שלה ומאוד קשה לה (והאמת גם לי :) היא עולה לכיתה א' ... אני מאוד רכה איתה ולא תמיד הייתי מעמידה אותה במקום על דברים מסויימים, חבר שלי מעיר לה על דברים והיא לפעמים מקבלת ולפעמים נפגעת ובוכה, אתמול היא בכתה שאני תמיד בצד שלו וכו'.... ואז התחיל ויכוח ביני ובין חבר שלי על הנושא לאחר שהיא נרדמה כמובן.... שאנחנו לא חושבים ממש אותו הדבר בנושא החינוך שלה הוא טוען שאני מוותרת לה כל הזמן ושאני כמו בובה על חוטים שלה... (אני מודעת לזה שהיא צריכה קצת יותר משמעמת אין לי ספק בזה) רק שאני טוענת שהזמן הזה זה לא זמן לחינוך אלא לתת לה להסתגל והוא טוען שצריך לשלב הכל יחד ושזה רק יעצב אותה ויחזק אותה..

אני מרחמת עליה מאוד כואב לי שהיא עוברת כלכלך הרבה דברים גם מהצד שלי וגם מהצד של אבא שלה שגר עם חברה שלו גם ולא יודעת איך להתייחס לכל זה מבחינת חינוך וגם חבר שלי נמצא במצב שלא בטוח מה להעיר ומה לא כי אני לא נותנת לו יותר מדי. יש לה פתאום התקפי חרדה כאלה שהיא מרגישה שהיא הולכת להקיא זה כבר כמה ימים טובים כך.....

אנא אשמח לקבל עזרה

תודה רבה
    יפעת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסתגלות / חינוך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה אף אחד לא מגיב - זה דחוף

יפעת
    14/07/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה את מחכה

רננה כהן
    14/07/2009

ברור שאת זקוקה ליעוץ מקצועי עבור הילדה. את לבדך לא תוכלי לשנות דברים והילדה זועקת לעזרה בדרכים שלה. פני דחוף לפסיכולוגית ילדים כדי שתקבלי עזרה נכונה ולא עצות סתם. אף ילד אינו דומה לילד אחר במאת האחוזים ועצה של מישהו אחר לא באמת תעזור לך. אם אין לך את הכסף לפרטי יש אפשרות לקבל עשר פגישות דרך כל קופת חולים שאת מבוטחת בה. רופא הילדים של הילדה יוכל להפנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות/חינוך

ליאת גרוס
    16/07/2009

שלום לימור
    מצב בו ילדה מסובבת אותך על האצבע הקטנה, מתחצפת, מתפנקת מידי וכו' הוא מצב מאד לא טוב. לא לך, לא לחבר, אבל בעיקר לא לילדה. אם תתרגל לפינוק ולחוסר קבלת סמכות - איך תסתגל לבית הספר למשל שדורש בדיוק את ההפך?
    להורים גרושים יש צורך לפצות את הילדה, מה שעלול להעצים מצב כזה.
    הקשר עם החבר שרואה דברים אחרת ממך הופך את המצב למורכב יותר ועלול לפגוע גם ביחסים בינכם.
    אני חושבת שזה כן הזמן לחינוך אבל שמי שצריך להיות הגורם המרכזי בחינוך הזה זו את. לא החבר ולא אף אחד אחר. כל עוד את מרחמת עליה, זה לא ילך. נשמע שכדאי שתפני למספר פגישות לצורך הדרכת הורים בנושא. לכי לבד בשלב ראשון. זה יעזור מעד לה ולך, ולזוגיות שלה.

תחזיקי מעמד
    בהצלחה

ליאת ג
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו