מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות בילתי סבירהלנה27/08/2007
שלום רב,
אני שוב פונה אליך לקבלת עזרה בהתמודדות אם ביתי בת 6.
השנה היא עולה לכיתה א'.
אני מדברת איתה המון, מועדדת אותה, משתפת אותה בזיכרונות שלי על כיתה א'.
אך בזמן האחרון אני לא מצליחה להבין אותה.
היא לא מקשיבה לאף אחד, עושה מה שבא לה, עומרת לי "תסתמי", (אנו בבית מדברים רוסית, לכן לא עומרים לה כך)מרביצה לי וגם לסבתא במידה ולא עשו אך שהיא רוצה, מדברת בחוצפה, מאוד חצופה. לאחר מכן היא נרגעת ואז מתחילה לבכות על מה שהיא עשתה, לבקש סליחה, להסביר בדיוק מה היא עשתה והכי מפחיד היא מרביצה לעצמה בראש, כ"אונש על ההתנהגות שלה" להגיד לה שסלחו לה, חיבוק ונשיקות לא עוזרים. לאחר פרק זמן היא נרגעת, אבל כל פעם נזכרת והכל מתחיל מהתחלה. אני לא יכולה לצאת איתה לאף מקום ציבורית מכוון שזה קורה גם בחוץ ואז אני רק מתעצבנת.
או שעושה כל מיני דברים דווקה, כמו לבלוא מסטיקים בכוונה!!! וכו'
אני מאוד אוהבת אותה, היא ילדה יחידה, מנסה לתת לה כל משאפשר, מבלה איתה הרבה. זה לא עומר שאין לה גבולות.
אני מבינה שהתנהגות הנ"ל לא באה סתם ופתעום כך.
לכן אני זקוקה לעיצה שלך , אך להתמודד איתה ואך לדעת אם משהוא עובר עליה.
בתודה מראש לנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות בלתי סבירה
שרון באומל28/08/2007שלום לנה
נשמע מהכתוב שקיים תסכול גדול ולא מובן אצל ביתך.
אולי כדאי לגשת לברר את מקור הקושי אצל איש מקצוע.
אם את גרה באיזור חיפה רבתי, את מוזמנת לפנות אליי שוב לקבלת המלצה למרכז ציבורי או פרטי.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות בלתי סבירה
לנה29/08/2007שרון שלום
תודה רבה על התשובה.
אך אנו גרים באזור דרום, אבל בכל זאת אם יש צורך להתעייץ עם בעל מקצוע אז אמצא כאן.
אבל קודם שוב רציתי להתעייץ, כי במכתב הראשון אולי לא הסברתי את עצמי ברור.
כל ההתנהגות החצופה והחוצפה מתחילים בעת אי קבלת דבר באותו רגע שהיא ביקשה.
ואז אני סמתי לב שכאילו ישנם בה 2 אנשים שונים:
ראשון שמגיב מייד בהתפרצות של כעס (ז"א צעקות, בכי, להרביץ, לענות בחוצפה וכו')
והשני שמגיב לאחר מס' דקות- עדין, רגשי, מתחשב (ז"א שהיא מייד מתחילה לבקש סליחה, אם היא הירביצה אז לדאוג שלאותו בן אדם כאב וכואב ואז שוב בכי) והיא נרגעת רק לאחר מס' דקות של סליחות חיבוקים ונשקות.
לפעמים היא אומרת משפטים כמו: "אני לא שייכת לעיר הזאת"
או "אני ילדה שרק מרביצה, מציקה ומפריע לכולם".
אף אחד בבית לא עומר לה דבר כזא, ההפך כל פעם מעודדים אותה, משחקים איתה, יוצאים איתה לטיולים.
היא ילדה יחידה והיא מוקפת באהבה מכל הצדדים.
לפעמים אני מרגישה שהיא עומרת ועושה את כל זה סתם, על מנת לקבל פירגון נוסף ממני.
ובכל זאת אני מאוד מודאגת.
היא ילדה מאוד פעילה, יכול להיות שבחופש הגדול, בזמן שהיא בבית (היא בבית ממש קצת, קודם היתה קייטנה, אחר כך חו"ל) משעמם לה וכך היא רוצה לקבל את תשומת הלב שלנו?
אשמח מאוד לקבל העצה מה לעשות.
בתודה מראש
לנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות בלתי סבירה
שרון באומל29/08/2007שלום לנה
אני חשה ממכתבך שקיים תסכול מאוד גדול אצל ביתך, ואני עוד פעם מעודדת אותך לפנות לאיש מקצוע לקבל הדרכה והכוונה מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)