בן 8 - דפוסי אכילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • בן 8 - דפוסי אכילה
    יעל
    14/07/2009

    מדובר בילד בן 8 נבון מאוד. מגיל שנה וחצי החל להיות בררן באוכל מתבטא בהעדפות של מרקמים קשים , ללא רוטב, אוכל לפי מראה האוכל, צורתו, לא אוכל פירות וירקות.

    התפריט שלו: בוקר - קורנפלקס , בבי"ס: כריך עם שוקולד בלבד ! (לא אוהב ממרחים אחרים ולא מוכן לטעום ממרח אחר !) , צהריים : שניצל ביתי + פסטה או אורז ערב: חביתה או טוסט עם גבינ"צ בלבד, בין הארוחות תפוח עץ או קרקרים, ביסקוויט (רק בצבע חום כי הלבן , לטענתו מרוח בגבינה ולא טעים !) .

    ירקות ופירות: כלום למעט תפוח עץ.

    מוצרי חלב: כלום למעט גבינ"צ שצריכה להיות בתוך טוסט. אחרת היא לא טעימה !

    רכשתי ספר לאכול בריא המותאם לילדים, הוא מדקלם את משמעות האוכל הבריא , אבות המזון,ויטמינים ומשמעותם וכד' אך אינו מוכן לאכול הרשום בו.

    אני רואה שהוא רוצה לטעום משהו חדש כמו: גבינה לבנה אך מהמבט עליה , נראה כאילו היא נגעל מזה והוא מחליט שזה לא טעים אפילו שלא ניסה לטעום זאת.

    אני רואה את האכזבה שלו כאשר אנו מגיעים לסעודות משפחתיות שבהם אין את האוכל שהוא אוהב (פסטה,אורז,שניצל) והוא אומר: "אין לי מה לאכול כאן". הלכנו מס' פעמים לדיאטנית אך מלבד המלצות מה עדיף וצריך לאכול, לא הצלחתי להעשיר את התפריט שלו.

    כאשר אני מכינה קציצות בשר, כדי שהוא יאכל אותן אני מאכילה אותו ! והוא צריך להיות שקוע במשחק או משהו אחר כדי לא לשים לב לאוכל שנכנס לפיו. כנ"ל לגבי דגים,עוף.

    בביית יש לי 2 ילדות נוספות . הילדה בת 4 שאוכלת הכל, מוכנה לטעום מהכל ואף משכנעת אותו לאכול דברים חדשים ואומרת לו " תטעם זה טעים" אך הוא בשלו "זה מגעיל ". "אני יודע".

    בעלי ואני אוכלים הכל ! מוכנים לטעום מאכלים חדשים ! בבית יש המון פירות וירקות ! סלט ירקות כל ערב על השולחן !

    דוגמא אישית בבית יש ויש !

    אנא עצתך, מה לעשות , איך לשכנע אותו לטעום דברים חדשים ? לפני שיהיה מאוחר מידי.







    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 8 - דפוסי אכילה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בררן באוכל

    לילי
    15/07/2009

    רוצה לשתף אותך, יש לי ילד באותו הגיל עם אותה הבעיה. לא נוגע במאכלים שבהם לא נגע גם כתינוק. תפריט מאוד לא מגוון וקבוע. אני הפסקתי להלחם בזה, זה לא עוזר. מקפידה לעשות לו בדיקות דם לפחות פעם בשנה כדי לוודא שלא חסר לו כלום- עד כה הבדיקות היו תקינות לחלוטין. גם לו יש אחיות שאוכלות הכל ואנחנו גם לא בעייתים במיוחד. אין מה לעשות, זה עניין של אופי!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו