מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר גן, גמילה מטיטול ולידת אחלאה14/07/2009
שלום רב,
ברצוני להתייעץ לגבי מספר נושאים "כבדים ומשמעותיים.
בני בן שנתיים נמצא במסגרת גן מגיל 1.8 (מרץ האחרון) - הסתגל, התרגל, מאוד חברותי ונראה שטוב לו ואוהב את הגן. הבעייה איתי שלי לא טוב ואני בהתלבטות האם להמשיך איתו באותו מקום שנה הבאה. בגדול בגן הצוות עושה רושם של צוות חם, אוהב אבל יש בגן בעייה רצינית של חוסר ארגון וניהול לקוי, חוסר השקעה וזה בא לידי ביטוי בהרבה מאוד פרטים שלי מפריעים. למשל, מחודש מרץ ועד היום לא היה אסיפת הורים, כשבני נקלט לגן לא שאלו לגביו שאלות מה אוהב, איך הוא, מתי יש לו יום הולדת וכו' וכמו כן לא מילאתי שום טפסים. אין שיתוף של ההורים בכל מה שקורה בגן: על מה מדברים כעת, איזה חיה היתה בחוג חיות. נותנים להם בין הארוחות פתי בר ועוגיות. עכשיו כשהתחלתי בתהליך גמילה מטיטולים, שיתפתי אותם כדי שישתפו עמי פעולה והגננת אמרה שהוא עוד קטן מידי (ברור לי שזה לא נוח לה וזו הסיבה האמיתית). דבר נוסף, הגננת שלו היתה שבוע בחופש ולא טרחו ליידע כלל את ההורים על כך. נכון שיש גננת נוספת של הבוגרים שבטח מילאה את מקומה אך עדיין לי מאוד חשוב לדעת מידע מסוג זה ועוד כהנה וכהנה...
בתחילת אוקטובר צפויה להיכנס אחות חדשה למשפחה, בעזרת השם, כך שאם אני אעביר אותו גן - זה יצא מאוד סמוך ללידה (גם לי לא יהיה קל עם הסתגלות חדשה - אבל אני אתגבר). והמשמעות של כך, זה צוות חדש, מקום חדש, ילדים חדשים שגם הם בעצמם צריכים להסתגל. מעבר לכך הוא יעבור עד אז שינויים נוספים כגון: מעבר למיטת מעבר ממיטת תינוק. גמלנו אותו לא מזמן מאכילת לילה (וזה עובד בסדר) וכמו כן הגמילה מטיטולים שהתחלתי.
אני מתחבטת ומתלבטת קשות האם להשאיר אותו באותו הגן במשך שנה שלמה וכל הזמן להיות מתוסכלת מדברים שמפריעים לי (שלו הם בטח לא מפריעים) או שלהעביר אותו לגן חדש בספטמבר (יש לקחת בחשבון גם חופש סוכות) עם כל המשמעויות שתיארתי לעיל? האם זו לא תהיה טלטלה רגשית טראומטית בשבילו? יותר מידי שינויים בטווח קצר?
יש לציין שהוא ילד נוח, חברותי ומסתגל די מהר לשינויים.
שאלה נוספת (סליחה על האריכות) לגבי הגמילה מטיטולים. התחלתי עם ישבנון ועברתי עכשיו לסיר כי נראה לי יותר נוח. יש לי רק כשעה עד שעה וחצי ביום להיות איתו בלי טיטול. כי בבוקר בגן. בצהריים חוזר הבית לישון צהריים ורק כשמתעורר בערך ב- 1600 אני משאירה אותו עם תחתון למשך שעה, כי אז אני יוצאת איתו החוצה ושוב טיטול, אז אני מרגישה שאנו לא מתקדמים כלל. ואני שואלת אותו אם יש לו פיפי , הוא עונה שלא אבל עושה בריצפה. מצד שני כשהוא בסיר/ישבנון משתף פעולה ועושה שם פיפי (קקי עדיין לא). האם אני פועלת נכון מבחינת הגמילה שלו?
תודה מראש
סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים על השאלה?
לאה16/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר גן, גמילה ולידת אח
ליאת גרוס16/07/2009שלום סיגל
אכן הרבה שינויים בבת אחת.
לגבי הגן - נכון שאת מציינת דברים חשובים אבל יש דברים חשובים יותר. יחס לילד, גרויים מתאימים, הרכב גילאים, מספר אנשי צוות, וכו' מכיוון שאני לא מכירה את הגן או את הגן האלטרנטיבי, קשה לי לייעץ לך בנושא. מכיון שהוא נח ומסתגל יפה, נראה לי שכל החלטה שתקבלי תהיה בסדר. הלידה צפויה לאוקטובר כך שיספיק להסתגל אבל מצד שני ... בקיצור, תלכי עם תחושת הבטן שלך.
לגבי המעבר למיטה גדולה חשוב לעשות את המעבר כמה שיותר קרוב. כדי שלא יהיה סמוך ללידה והילד ירגיש שמסלקים אותו כדי לפנות מקום.וגם כדי שלא יבוא יחד עם הלידה. כדאי כמה שפחות מעברים בו זמנית.
לגבי הגמילה - לא נשמע לי שהוא לגמרי בשל לעניין. אפשר להשאיר את הסיר כאופציה וכמשחק הכנה לגמילה למתי שהוא רוצה. כשהוא ירצה לסיר הוא יבקש ואז תורידי את הטיטול לצורך הפיפי ותחזירי. זו דרך לא לחזור אחורה וגם לא להתקדם כרגע ביותר מידי מישורים. חשוב שהגננת תהיה איתך בנושא הגמילה (בגן זה או אחר) לכן בלי לחץ. חכי לגננת , חכי שהצורך יבוא ממנו חכי ואז תגמלי.
בהצלחה ולידה קלה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)