שינויים התנהגותיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינויים התנהגותיים
    ליאת
    14/07/2009

ביתי בת שנתיים וחצי,ילדה נבונה ובוגרת לגילה. היא אחות לילד בן שנה ולאחרונה חלו מס' שינויים התנהגותיים: מבקשת שאני אאכיל אותה, מבקשת שרק אני אקלח אותה (לא מוכנה בשום פנים ואופן שאביה יעשה זאת), מבקשת שארים אותה ואחבק אותה מס' פעמים רב, בוכה וצורחת אם אני הולכת לסידורים ולא לוקחת אותה(היא נרגעת אחרי כמה דקות אך לא מפסיקה לשאול לאן הלכתי ולמה לא לקחתי אותה ואם אני חוזרת בעודה ערה אין מאושרת ממנה).
    נוצר מצב שמתקבע וממנו אני חוששת-שאת כל צרכיה של הילדה רק אני ממלאה ועולמה מלא ובטוח כשאני לצידה ומאידך, ריק ומפוחד כשאנני.
    אני זקוקה נואשות להדרכה איך לשנות את המצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינויים התנהגותיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה לא עונים לי....

ליאת
    20/07/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים התנהגותיים

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/07/2009

ליאת שלום,
    ראשית ההתנהגויות של בתך הן תואמות לגיל, ובוודאי לכך שהיא אחות בכורה לילד בן שנה. בתך מבינה הרבה יותר מבעבר את יכולת השליטה שלה עלייך ועל הסביבה באופן כללי, והיא בודקת מתי היא יכולה לעשות דברים מסוימים, ומהן תגובות הסביבה.
    גם אם היא חווה את עצמה כריקה ומפוחדת כפי שכתבת, ואני בספק לגבי כך, התפקיד שלך כאם הוא לחזק בה את אמונתה בכוחה להתמודד עם מצבים מורכבים, גם כשאינך נוכחת. הרי חלק ניכר מיומה אמור להיות גם בסביבות אחרות, נפרדות ומרוחקות מהבית.
    רצוי שתודיעי לבתך בכל פעם לפני שאת עוזבת, ואתן יכולות להכין "טקס פרידה". הסבירי לה עם מי היא נשארת ומתי תחזרי, ללא התנצלות. לגבי מקלחות בערב, הריני להבטיח לך שילדים רבים בגילה "מודיעים" להורים מי יקלח אותם, מי יאכיל אותם, מה יאכלו וכדומה. אולם חשוב שיהיו לה חוויות נחמדות גם איתך וגם עם אביה, וככל שאת תעבירי יותר את המסר שאת קובעת את סדר העניינים בבית, כך ייטב לכולכם.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו