מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינויים התנהגותייםליאת14/07/2009
ביתי בת שנתיים וחצי,ילדה נבונה ובוגרת לגילה. היא אחות לילד בן שנה ולאחרונה חלו מס' שינויים התנהגותיים: מבקשת שאני אאכיל אותה, מבקשת שרק אני אקלח אותה (לא מוכנה בשום פנים ואופן שאביה יעשה זאת), מבקשת שארים אותה ואחבק אותה מס' פעמים רב, בוכה וצורחת אם אני הולכת לסידורים ולא לוקחת אותה(היא נרגעת אחרי כמה דקות אך לא מפסיקה לשאול לאן הלכתי ולמה לא לקחתי אותה ואם אני חוזרת בעודה ערה אין מאושרת ממנה).
נוצר מצב שמתקבע וממנו אני חוששת-שאת כל צרכיה של הילדה רק אני ממלאה ועולמה מלא ובטוח כשאני לצידה ומאידך, ריק ומפוחד כשאנני.
אני זקוקה נואשות להדרכה איך לשנות את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי....
ליאת20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים התנהגותיים
ד''ר שירי שדה שרביט20/07/2009ליאת שלום,
ראשית ההתנהגויות של בתך הן תואמות לגיל, ובוודאי לכך שהיא אחות בכורה לילד בן שנה. בתך מבינה הרבה יותר מבעבר את יכולת השליטה שלה עלייך ועל הסביבה באופן כללי, והיא בודקת מתי היא יכולה לעשות דברים מסוימים, ומהן תגובות הסביבה.
גם אם היא חווה את עצמה כריקה ומפוחדת כפי שכתבת, ואני בספק לגבי כך, התפקיד שלך כאם הוא לחזק בה את אמונתה בכוחה להתמודד עם מצבים מורכבים, גם כשאינך נוכחת. הרי חלק ניכר מיומה אמור להיות גם בסביבות אחרות, נפרדות ומרוחקות מהבית.
רצוי שתודיעי לבתך בכל פעם לפני שאת עוזבת, ואתן יכולות להכין "טקס פרידה". הסבירי לה עם מי היא נשארת ומתי תחזרי, ללא התנצלות. לגבי מקלחות בערב, הריני להבטיח לך שילדים רבים בגילה "מודיעים" להורים מי יקלח אותם, מי יאכיל אותם, מה יאכלו וכדומה. אולם חשוב שיהיו לה חוויות נחמדות גם איתך וגם עם אביה, וככל שאת תעבירי יותר את המסר שאת קובעת את סדר העניינים בבית, כך ייטב לכולכם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)