מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן שבע מילל (קצת פחות) ועולה לכויט27/08/2007
שלום שרון,
המלצת לי לטפל בחששותיו של בני לקראת כיתה א' בדרכים יותר אדפטיביות. הייתי שמחה לקבל ממך כמה דוגמאות קונקרטיות... אני מקשיבה לפחדים שלו ואומרת לו שסביר להניח שרוב הילדים מרגישים כמוהו וששינויים לא קלים לנו גם כמבוגרים, מדברת על הפחד מהלא ידוע והלא מוכר.... מה עוד? כשאני שואלת אותו למה הוא לא רוצה ללכת לבית ספר (משפט שהוא חוזר עליו די הרבה לאחרונה), הוא לא מפרט ורק מילל...אני יודעת שיש לו פחד מכשלון במשימות/משחקים... מצד שני אני מרגישה אצלו סקרנות מאוד חזקה לגבי קריאה/כתיבה למרות שהיא לא באה לידי מימוש עקב הסיבה המצויינת לעיל... אני לא לוחצת עליו ולא מכינה איתו חוברות בחופש (האם נכון?), כי לא רציתי להפעיל עליו לחץ וחשבתי לתת לו להנות מהחופש הגדול עדיין כילד גן... האם נכון? יחד עם זאת אני מסבירה לו שבמסגרת בית הספר יוטלו עליו מטלות שיהיה עליו לבצע גם אם לא ירצה... (היום למשל התעקשתי איתו על כך שהוא חייב לסיים חוג שחייה שהתחיל למרות ש"לא בא לו" והסברתי לו את עניין לקיחת האחריות)... אני מאריכה בדברים ובדוגמאות כשבעצם אני רוצה לשאול עד היכן מותר לי ללחוץ אותו? עד כמה לדרוש? בהתחשב ברגישות המאוד גדולה שלו ובחששותיו...
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיתה א'
שרון באומל28/08/2007שלום לך.
אני חושבת שמה שאת עושה הוא מצויין ושזה נכון לא ללחוץ עכשיו. בנוסף, לגבי הדיבורים וההסברים, זה בוודאי מאוד עוזר.
קחי נשימה עמוקה. עוד מספר ימים הלא ידוע יהפך עבורו לידוע, ואני בטוחה שכבר יהיה קל יותר.
אני מציעה לך לעשות טקס פרידה מהחופש הגדול. לקחת אותו למקום כייפי. לעשות איזשהו פיקניק. לדבר על מה היה בחופש. לדבר על מה יתגעגע וכן לדבר על העתיד, בנימה רגועה ולא מפחידה תוך שימת דגש על כך שתהיי מאוד איתו ולצידו בכל תקופת ההסתגלות לכיתה א'. אולי בעבר הצעתי לך גם לכתוב יחד עימו ספר על כך שעולה לכיתה א', אז זה הזמן.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)