מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדים מוזריםלילי15/07/2009
שלום,
בני בן 8, ילד בכור, עולה לכיתה ג', נבון, מוצלח וחברותי מאוד.אנחנו גרים בישוב קהילתי ולאחרונה שוחחתי איתו על כך שכנראה בשנה הבאה לא ילך לצהרון לאחר שעות הלימודים ויגיע הביתה ברגל פעמיים בשבוע (אני מורה ומגיעה הביתה בשעות הצהריים). על מנת לבדוק את בשלותו לעניין ומידת העצמאות שלו, שלחתי אותו לפני כחודש וחצי בערך להסתפר לבד. הספר נמצא כ-8 דקות הליכה ברגל מהבית שלנו (בהליכה על המדרכה). הוא נלחץ מאוד והתקשר אליי מהדרך שאבוא לקראתו וכך עשיתי. מאז חלה רגרסיה...הוא לא מוכן כמעט להשאר לבד, אפילו לכמה דקות שאני אוספת את אחותו מהגן ולאחרונה אף אינו מוכן ללכת לחברים הביתה ומתעקש שרק יבואו אליו. יצא לו להיות כמה פעמים אצל חברים כשההורים לא היו בבית וייתכן שהוא נלחץ מזה, אבל עכשיו הוא לא מוכן ללכת גם כשההורים נוכחים. קשה לו להסביר את ההתנהגות שלו. הוא אומר שלא קרה שום דבר מיוחד, שקשה לו להיות רחוק ממני ושהוא לא מסוגל, אבל לא יודע למה...יש לציין כי לאחרונה גם מדבר המון על פחדים מהמוות, זה נושא שמאוד מטריד אותו. לפני כשבוע נסעתי לסופ"ש לחו"ל עם חברות (הוא נשאר בבית עם אביו ואחיותיו) והיה לו מאוד קשה עם הנסיעה שלי, הוא בכה ערב קודם ופחד שיקרה משהו למטוס ושאני לא אחזור...כמובן שהרגעתי אותו וגם שוחחתי איתו בטלפון מחו"ל והוא נרגע, אבל הנושא והפחדים עדיין עולים. אני יודעת שפחד ממוות די אופייני לגיל הזה וזה פחות מטריד אותי, אבל פחד ללכת לחברים הביתה, נראה לי מאוד בעייתי ומטריד את מנוחתי. איך לדעתך עליי לנהוג בעניין? האם הוא צריך טיפול פסיכולוגי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים???
לילי18/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים טבעיים
זהורית אסולין שמחון19/07/2009אני מבינה את הרצון והצורך שלך שיהיה עצמאי יותר, אך דרך הפחד הוא מסמן לך שהוא כנראה עוד לא בשל לכך, החרדה שומרת עליו ומעבירה לך מסר שיש להקשיב לו. מה שאפשר לעשות הוא לנסות להחזיר לו את תחושת השליטה ראשית הכינו רשימה מה הדברים שמונעים ממנו ללכת מה מטריד אותו ונסו לחשוב יחד על פתרונות יצירתיים שיעזרו להתמודד עם סצנות שונות שהוא מדמיין שעלולות להתרחש. שנית בנו תוכנית הדרגתית מהקל לקשה בהתחלה את מלווה אותו, אח"כ את מלווה מבלי לדבר איתו בדרך, לאחר מכן שלב הבא הוא הולך את הדרך ומיד חוזר ואת מחכה לו בבית וכך הלאה כשהוא יגדיר מה הכי קשה עבורו ומה הכי קל. לאט לאט תרגלו שלב שלב ורק כשיחוש בטוח בשלב אחד (שידרג דרגת מתח בעת ביצוע השלב)אז תעברו איתו לשלב הבא. אפשר להציע ללכת עם חבר, או ללכת עם סלולרי ולשוחח איתך בדרך על דה ועל הא.
בשלב זה איני רואה צורך בפסיכולוג , אלא אם כן יש פחדים נוספים או לחלופין פחדים אלו מקשים על תפקודו היומימי. הרעיון הזה של חזרהמבית הספר הוא חדש ולכן טבעי שיחוש חרדה לגביו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)