מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רגשות וילדיםאהבה25/03/2007
יש לי ילד מדהים בן שנתיים, אני באה מבית שלא אפשר להביע רגשות והיום אני בטיפול ורוצה להעביר לבן שלי את התחושה שזה בסדר ומותר ואני לא יודעת איך לעשות את זה, אני מבינה את כל התאוריות של האמפטיה וההכלה וההקשבה אבל בפועל מאד קשה לי להיות נוכחת ובאמת להכיל אותו (מגע פיזי יש בשפע, אבל רגשי פחות) האם יש דרכים ללמד אותו להביע רגשות, גם כאשר אני עדיין בתהליך ולא תמיד מצליחה? האם יש ספרים או חוגים או מטפלים בנושא הזה?
תודה ויום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגשות
שרון באומל25/03/2007קודם כל מאוד אהבתי את השאלה שלך ואני חושבת שזה נפלא שאת עורכת "תיקון" למה שלא היה אצלך בבית. לדעתי, עצם הכוונה שלך ועצם ההליכה לטיפול על מנת להתחבר לעולם הרגשי שלך, כבר תיצור שינוי משמעותי לגבי ביטוי רגשות אצל הילד שלך.
באופן מעשי, כדאי לעודד את הילד לספר חווייה מסויימת שעבר באותו יום. למשל: איך זה היה בשבילו כשגן השעשועים היה מלא בילדים. אני משערת שבגיל הזה הוא לא יוכל לדייק במתן מלל לרגשותיו, ואת יכולה לעזור. בנוסף, תני דוגמא אישית. ספרי לו על חווייה שאת עברת ביום מסויים כולל מה הרגשת. למשל: "מישהו עקף אותי בתור בסופר ונורא נעלבתי". אפשר לעודד ביטוי רגשי על ידי קריאת ספרים ושיחה על איך חשו הדמויות במצבים מסויימים.
בפסיכותרפיה לילדים, עולה העולם הרגשי באמצעות משחק. (דוגמא נמצאת באתר של מרכז "מעוף" בו אני עובדת ואת מוזמנת להציץ). אני מתארת לעצמי שהילד שלך עוד לא הבשיל למשחקי דימיון (זה עוד לא הגיל), אבל גם במשחק בבית ניתן לקדם שיחה על רגשות באמצעות משחק בדגש על המילים שמחה, הנאה, קשר וכו.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה האכפתית
אהבה26/03/2007שרון,
תודה על התשובה נהניתי לקרוא ואני בהחלט אנסה לישם את הדברים. אני מחפשת עזרים (ספרים, משחקים, סדנאות) ואכן מצאתי כמה משחקים :"איך אני מרגיש" ו"היער הקסום", אבל הם מיועדים לגילאי 5 ומעלה. שם הם מלמדים את ההורה והילד ביחד להביע את הרגש וזה נחמד. מכיוון שאני עדיין בתהליך אני מרגישה פעמים רבות שאני עושה את זה בצורה מאד טכנית ואפילו אני בעצמי לא יודעת מה אני מרגישה (רוב חיי לא התבטאתי בנושא הזה) וגם פעמים רבות הרגשות שעולים לי הם שליליים (לצערי...), מאז שאני מודעת לזה זה נורא קשה להרגיש את הנכות הרגשית שאני נמצאת בה.
מקווה שהדור הבא יהיה פתוח יותר ומרגיש יותר. תודה ויום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)