מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בבית או במסגרת?בר16/07/2009
שלום רב,
ברצוני לדעת עד איזה גיל מומלץ לתינוק/פעוט להישאר בבית עם אמא?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבית או במסגרת
ליאת גרוס16/07/2009שלום בר
לדעתי עד גיל שנה וחצי -שנתיים מקסימום זה בסדר להשאיר בבית. בגיל זה כדאי מסגרת קטנה ומגיל 3 מסגרת רחבה יותר.
מה דעתך?
ליאת ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך תגובה
בר17/07/2009תודה על התייחסותך לשאלתי.
הרקע שלי הוא שיש לי תינוקת בת 4 חודשים (ילדה ראשונה), ואני כרגע בחל"ת עד שהיא תהיה בת חצי שנה וייתכן שגם אז אאריך החל"ת למשך עוד כחודש חודשיים אבל אז ייתכן מאוד שאאלץ לחזור לעבודה גם מסיבות כלכליות וגם מסיבות שקשורות לעבודה (למרות שהייתי מאוד מאוד רוצה להישאר ולטפל בבתי בבית ולא ע"י זרים - מה גם שקשה לי מאוד לסמוך על זרים ולהניח שבתי תקבל טיפול טוב על ידם וברור לי שכל מהלך כזה יהיה לי קשה מאוד, לפחות בהתחלה). אפשרות של סבתא או חמה שתטפל אין לי, וגם לא אפשרות של מטפלת פרטית כי אז כבר עדיף כלכלית שאטפל בה אני, וכך נותרת לי רק האופציה של מעון - השאלה שאני שואלת עכשיו לדעתך עדיף מעון ציבורי או פרטי? ובכלל אילו טיפים תוכלי לתת לי בשלב כזה של הכנסת תינוק למעון, אולי גם תוכלי לומר לי באיזה גיל בעייתי מאוד להכניס למעון כי זה גיל שנופל על שלב של חרדה מזרים למשל?
בקיצור, לא פשוט כל העניין הזה, אודה לך מאוד אם תוכלי להשיב ולתת כיוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצת הודעה שלא נענתה לליאת
בר20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעון ציבורי או פרטי
ליאת גרוס20/07/2009שלום בר
קודם כל, בחברה בה אנו חיים לא פשוט כלכלית להשאיר ילד בבית או עם מטפלת פרטית. ולכן הנורמה היא להכניס למסגרת בגיל מוקדם. נכון שזה קשה, ואולי לא אידיאלי אבל ככה זה וזה בסדר
המון תינוקות הוכנסו למעונות והתפתחו יפה מאד. זה בסדר. כמה שפחות ייסורי מצפון - יותר טוב לך ולילדה.
לגבי מעון פרטי או ציבורי, האמת היא שאני לא מתמצאת בהבדלים. לדעתי כמה שיותר אנשי צוות על פחות ילדים יותר טוב. תלוי באנשי הצוות הספציפיים. בגיל זה לא חשוב שיעבדו איתם על תכנים. לא חשוב שיוציאו אותם ,אני גם לא מתרגשת מנושא הפיקוח למרות שיש כאלו שלא יסכימו איתי. חשוב שיהיה סדר יום (זמנים קבועים לאוכל ולשינה) וחשוב שכשהילדה בוכה יגשו ויענו על הצורך שלה ויתייחסו. נסי לשהות במקום ולהתרשם. בקשי המלצות.תתיחסי בתצפיתך גם לקשר בין אנשי הצוות.
נכון שזה לא פשוט אבל בדר"כ זה מצליח יפה.
בהצלחה
ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)