מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חבורה בגןדפנה16/07/2009
שלום רב. ,
בתי בת ארבע. ילדה חברותית, בעלת חברים, עם כי מעט נוקשה, עומדת על שלה ומתקשה להתפשר. לאחרונה, התגבשה חבורה של ארבע בנות בגן ובתי אינה אחת מהן.
מסתבר כי ניסתה גם היא להכנס לחבורה, אולם לא הצליחה. הנושא מאוד מעסיק אותה, ונראה כי במקום לחפש חברים אחרים בגן, היא נשאבת כמגנט לחבורה זו, ומתקשה להרפות, תוך שחשה תסכול רב מכך שאינה חלק מן החבורה.
משיחה שערכתי עם הגננת עולה כי בתי אינה ילדה דחוייה, ויש לה חברים אחרים (אחהצ מגיעים חברים לבקרה באופן קבוע). עם זאת, כאמור, היא ילדה שעומדת על דעתה ומתקשה להתפשר ולוותר.
אנו עובדים איתה באופן אינטנסיבי על הקשיים שלה הקשורים לכוח ומנסים ביחד עם הגננת למפות את קשייה על מנת להתמודד איתם טוב , ואכן ישנו שיפור ניכר והתנהגותה הרבה פחות כוחנית.
עם זאת, היא אינה חלק מהחבורה ותסכולה רב. שאלתי: מה אוכל לעשות על מנת לעזור לה בתסכול הרב אותו חווה בכך שאינה חלק מן החבורה? אציין כי לאחרונה אף חזר לברוח לה פיפי ואני רואה זאת כאיתות מצוקה לבעית החבורה.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרים חברתיים בגיל הגן
ד''ר שירי שדה שרביט17/07/2009דפנה שלום,
את מתארת שני עניינים, שלא מתבקש קשר ישיר ביניהם. ייתכן שילדתך מתקשה להתפשר והיא נוטה להיות דומיננטית, אולם אני מבינה שיש לה מספיק חברים וילדים שמעוניינים בקרבתה, אחרת לא היו באים לבקרכם ילדים דרך קבע.
במקביל, קיימת החבורה אליה אינה משתייכת, על אף רצונה. כמו למבוגרים, גם לילדים יש העדפות חברתיות. וייתכן שבין קבוצת הבנות לבין בתך אין "קליק" הדדי. מדברייך עלתה לי תהייה, באיזו מידה אתם חושבים שאי החיבור קשור בנטייה של בתכם לדומיננטיות, ובכך אתם מטילים עליה את האחריות הבלעדית למצב. עשויים להיות גורמים נוספים רבים לאי השתלבותה בקבוצת הבנות, וחשוב להבין זאת כדי לא לגרום לה לחוש אשמה. הקשרים החברתיים גם בילדות הם מורכבים, ולצערנו כהורים אנחנו נאלצים ללוות את ילדינו ולתמוך בהם, בסיטואציות שאינן בשליטתנו. חשוב להעביר לה מסר של קבלת המצב (שכן ככל שתתאמץ להיות בקבוצה, הבנות עשויות פחות לאפשר לה) ולחבר אותה לילדים אחרים נחמדים וחיוביים בגן. המסר המרכזי המשמעותי כאן, הוא שהיא ילדה נהדרת וטובה (גם אם יש לה מגרעות אנושיות), שהיא אהובה על-ידכם, ושיש מספיק ילדים אחרים שירצו לשחק איתה. חשוב לתת גם מקום לכאב ולעלבון, אך לא לשקוע בתוכם ולעבור הלאה. עוד שנים, סביר שבתכם לא תזכור את החוויה עם הבנות, אולם זו הזדמנות עבורה להתפתח מבחינה חברתית ואישית.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
