זריקת אבנים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זריקת אבנים
    קוקלה
    17/07/2009

בני כמעט בן שנתיים. עד היום הוא טופל ע"י הסבתא ובספטמבר הקרוב ילך לגן.
    לאחרונה התפתח אצלו מנהר של "לזרוק דברים" הוא אוסף אבנים בפארק ופשוט זורק אותם לעבר אנשים.
    אני לא בטוחה שהוא מבין את חומרת העניין.
    אני כמובן אומרת שזה אסור, נוזפת, משתדלת לתפוס אותו עוד בשלב איסוף האסנים ואז אני מחלצת אותן מתוך היד. כשזה מוגזםאני פשוט לוקחת אותו מהפארק חזרה הביתה.
    אני מאוד מפחדת שהתנהגות זו תתקיים בגן או שחלילה ילד יפגע... כך שאני נמנעת מלצאת איתו.
    כיצד אוכל להסביר לילדולהבהיר לו שהתנהגות זו פסולה ולגרום לו לחדול מהתנהגות זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זריקת אבנים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זריקת אבנים

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/07/2009

לאמא שלום,
    בנך אינו מבין את הקשר בין זריקת אבנים לבין הסיכון שמישהו ייפגע. זו האחריות שלך כאם ללמד אותו שיש פעולות מסוכנות (לעצמו או לאחרים) ולסייע לו למצוא ביטוי מתאים יותר לרצונותיו.
    התגובות שלך לילד הן מצוינות, כיוון שאת לא נשארת רק בחלק של ההסבר, שהוא לעתים אמורפי עבור הילד, אלא גם נוקטת בתגובה התנהגותית מהירה ותקיפה. לאורך זמן, תגובה נחושה ועקבית מפסיקה את ההתנהגות. כדאי לבדוק את האפשרות לאפשר לילד למצוא התנהגויות דומות שלא מסכנות אחרים - למשל, לזרוק אבנים לתוך מים/בריכה, לזרוק על חפץ בפארק או למצוא דרכים אחרות לתקשר עם אנשים.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו