מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מודאגת מבחינה חברתיתטל17/07/2009
היי, שמי טל ויש לי ילד , טבע, בן ארבע וחצי.
ברצוני לשתף בנוגע לדאגה שיש לי לגביו מבחינה חברתית. טבע ילד מאד חברותי אך השנה הייתה לו שנה קשה. הוא היה בגן מרוחק מהבית ולכן נפגש עם הילדים רק מבמסגרת הגן וכמעט ולא בשעות אחה"צ . ואם כבר נפגש אז זה רק עם בנות של חברים שלנו שלכולםםםםםםםםםםם יש בנות בגילו.
שאלתי את הגננת בגן האם משחק עם בנים והיא אמרה לי שכן אך בקרב הבנות קל לו יותר כי חש ששם הוא ה"שולט" . כששאלתי אותו ענה לי שהבנים אצלו בגן הם רעים ומכים ומתחצפים והוא לא רוצה חברים שהם ילדים לא טובים.
קורה הרבה שיוצא מהגן ואומר שאף אחד לא רוצה לשחק איתו או שלא אוהבים אותו אך שוב, בשיחות עם הגננת אומרת לי שיש לו חברים והוא משחק לפעמים קורה שהציק וכעסו עליו ואז "מתבאס לו כל היום"
אני תוהה האם עשיתי טעות השנה שלא דאגתי שיפגש יותר עם ילדים מהגן אך מכיוון שאנו עובדים הרבה שעות וגרים באזור אחר הלכנו תמיד לגני שעשועים ליד הבית ולפעילויות קרובות. בשנה הבאה הוא כבר עולה לגן חובה ועובר לגן קרוב לבית משם ימשיך עם חברים לביה"ס.
אני מודאגת כי אני חושבת שלכל אם קשה לשמוע דברים כאלו מבנה והאמת שאין לו חברים בנים אלא רק בנות (לא בגן אלא בשעות אחה"צ וסופ"ש).
מה דעתך? האם הדאגה מיותרת והכל יסתדר בשנה הבאה כשנפתח דף חדש בגן חדש או שעליי לעשות מעשה ופשוט אינני יודעת מה?
אני רוצה לציין שאחה"צ בגני שעשועים אני רואה אותו כן מנסה להתחבר עם ילדים אחרים ובאמת קצת קשה לו עם בנים , הוא מאד אסטרטיבי וגם דואג לחפצים שלו ולרצונות שלו וקשה לו להתפשר למרות שמנסה.
גיל ? או שדרוש תרגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממתינה לתשובתכם ואני לחוצה אז..
טל21/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)