התנהגות הנכדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות הנכדים
    שושנה
    17/07/2009

לצוות שלום רב,

אני סבתא לשני נכדים בני 8 ו- 11.5 .שניהם בנים. הוריהם מספקים את צרכיהם החומריים, אולם לא מקדישים מספיק זמן לחינוכם. כשהם אצלי (ובחופש הגדול כל אחד מגיע למס' ימים), הם מתנהגים כפי שרגילים מהבית. לדוגמא , לא רוחצים ידיים אחרי האוכל, למרות שאני מבקשת. דוגמא נוספת : הנכד הגדול בן ה-11.5 פיזר כמות די גדולה של מלח על השיש תוך כדי עיסוקיו השונים ולא טרח לאסוף אותו ולהחזירו לשקית. לא ידעתי אם להעיר לו או לא ובסופו של דבר מצאתי את עצמי מחזירה את המלח במקומו. אסביר את הדילמה שקיימת אצלי בעניין זה : מצד אחד אני בגישה שסבתא "תפקידה" לפנק ולא לחנך. כמו כן אינני מעוניינת להגיע למצב שלא ירצו להתארח אצלי. מצד שני, אני לא שלמה עם המצב שהילדים חיים ללא גבולות, מה גם שהדבר גורם לי טירחה רבה וחוסר נחת. כיצד לדעתכם עלי להתנהג איתם ?

לתשובתכם אודה,
    שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות הנכדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות הנכדים

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/07/2009

שושנה שלום,
    את מעלה שתי שאלות חשובות - כמה לסבתא יש "מנדט" ואפשרות להתערב בחינוך נכדיה, והאם תפקידה הוא לא רק "לפנק" ולגרום לילדים ליהנות כשהם אצלה.
    אני חושבת שהתשובה לשאלתך תלויה במידה בה את נאלצת לטרוח כשנכדייך מתארחים אצלך. יש הבדל לטעמי בין נכדים שמתארחים לעתים יחסית רחוקות, ואז אמנם צריך להשגיח עליהם ולנקות אחריהם, אולם הדבר מתרחש פעם ב... וזאת לעומת נכדים שבאופן קבוע ושכיח נמצאים בביתך ו"מחרבים" אותו.
    אני חושבת שכדאי שתשוחחי עם הנכדים ישירות, ותאמרי להם אלו התנהגויות חשובות לך. כדאי לבחור את הדברים המרכזיים המשמעותיים לך, ולבקש שהם יקפידו עליהם. אני מאמינה שבזכות הקשר הטוב נכדייך ישתדלו יותר. לגבי החינוך שלהם במובן רחב יותר, זה בעיניי תפקיד ההורים, ואת יכולה לסייע ולתרום כשהדבר מתאים, אולם ההורים הם האחראים. אם הדבר מפריע לך, תוכלי לחשוב באיזו מידה זה מתאים שתדברי בנפרד עם בנך/בתך לגבי ניהולם את חיי המשפחה שלהם, אך חשוב שתעשי זאת באופן עדין ולא חודרני.
    בהצלחה
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שושנה
    24/07/2009

תודה על עצתך. אשתדל לנהוג בהתאם.
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו