משבר גיל שנתיים...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משבר גיל שנתיים...
    הדס
    19/07/2009

שלום רב!
    בתנו בת שנתיים וחצי , ילדה פעלתנית , אקטיבית מאוד , מקסימה ומצחיקה... תמיד נראה שהיא מבינה כל סיטואציה שקורה , ממש כמו בוגרת.
    אנו מצפים בחודש הקרוב לילד , ומין הסתם נערכו מס' שיפוצים ושינויים מינורים בבית. בל לשכח שכל אחד ( כולל אנחנו) מזכיר לה בכל רגע נתון על ההתרחשות הקרובה... התגובות שלה דווקא חיוביות: "נחבק תינוקי" , "אני אתן לו מוצץ ( אבל לא את שלי...)" , היא יודעת איפה הוא יישן ואפשר לומר שהיא מודעת למצב עד כמה שילדה בת שנתיים וחצי יכולה להיות מודעת...
    שאלתנו - בתקופה האחרונה (שבועיים - שלושה ) אנחנו עדים לסדרת התרחשויות שמבחינתנו מדאיגה ומתסכלת - אנטי עצום לכמעט כל דבר , כל פעילות צרכה להתרחש בקושי , תהליך ההרדמות שלה קשה ביותר , קושי לקבל את המילה לא והתפרצויות זעם מפחידות שקשה להישאר אליהן אדישים (עד עכשיו הצלחנו - מפחדת שבעתיד לא...).
    קשה שלא לחשוב על התקופה הקרובה , בה יהיה תינוק בבית , עוד סיבה למשבר מבחינתה (ומבחינתנו...). אני מבינה שכל אלו הם תהליכים טבעיים בילדים בגיל הזה , ואנו מרגישים שבאמת אנחנו מצליחים להתמודד איתה (לא נכנסים ללופ בזמן ההתפרצויות זעם , מחבקים ומנשקים אותה עד שהיא נרגעת , מציבים לה גבולות ברורים , מלווים כל פעילות שצריך לעשות בסוג של משחק) , אבל תמיד יש מעלנו ענן של פחד שלא נוכל להתמודד איתה יותר... שהיא "תנצח" אותנו... מצב מתסכל ביותר.... מה עושים? נשמח לטיפים מעודדים בעניין , ואולי אף לפתרונות מעשיים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משבר גיל שנתיים...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צירי לידה

זהורית אסולין שמחון
    19/07/2009

הטיפ הגדול שאוכל לתת לכם שתהיו סלחניים עם עצמכם ואיתה. ותאמינו שמה שקלקלתם ניתן לתקן. גם אם לא תמיד יהיו לכם תגובות סבלניות ומכילות
    הרי שאח"כ ברוגע אפשר לתקן , להסביר להתנצל ולחשוב יחד מה יעזור כדי שזה לא יקרה שוב לטעויות בהורות יש מקום לא פחות חשוב לגדילת הילדים מאשר לתגובות ההוריות ההולמות והנכונות

שתהיה לידה קלה וחווית הורות לשניים נעימה ומעשירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו