התנהלות חברתית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהלות חברתית
    שלי
    19/07/2009

בתי בת 7.5 עולה לכיתה ג.

היא ילדה ידידותית טובת לב, אוהבת לעזור ואין בה טיפה אחת של רוע.

ההתנהלות החברתית שלה מאז גן-חובה שונה משל חבריה למסגרת. היא מאוד ידידותית, מתקשרת בקלות עם כל אחד אבל היא לא אוהבת כלל עיסוקים של בנות (ריקוד, בובות אוסף מדבקות וכו) וכמובן שלא מעניינים אותה כל התאספויות הקצקס. לאורך השנים בילתה בעיקר עם בנים.

אני רואה מספר בעיות בהתנהלות החברתית:
    הקשרים שלה הם לא קבועים ואינטנסיבים. אין לה חבר או שניים טובים אלא היא נפגשת הרבה עם כולם...במהלך שנת הלימודים נפגשה בין פעם לשלוש פעמים בשבוע עם חברים אחה"צ. אך כעת בחופש הגדול כשכל אחד נמצא במסגרת קיטנה אחרת, אין היא מוצאת עם מי להיפגש.
    היא בגיל בו הבנים כבר לא כל כך ממהרים לשתף בנות במשחקים שלהם והיא מביעה רצון להתחבר יותר לבנות אבל באמת אין לה הרבה משותף עמם. אני יודעת משיחות עם המחנכת שהיא לא ילדה דחויה ושהיא יודעת לעמוד על שלה ולהביע דעה וחבריה לכיתה מכבדים אותה על כך אך מצד שני היא נראית לי אבודה חברתית.

דוגמא למערכת יחסים עם חברים: אתמול התקשר אליה חבר מהכיתה ורצה להיפגש אך היא לא היתה בבית. יותר מאוחר הלכה לגן משחקים, פגשה את אותו חבר עם עוד ילדה מהכיתה. אפילו שלום הם לא אמרו לה ולא הסכימו לשתף אותה במשחק שלהם.

כשדיברתי עם מורה בבי"ס אמרה לי שמנקודת מבטה בתי נמצאת בד"כ במקום בו היא נמצאת מתןך בחירה, אני חושבת שזה נכון אבל לא מדויק. יש לה לדעתי קושי ביצירת חברויות עמוקות ובעלות משמעות ואני בהחלט מבינה את הקושי שלה להתחבר לבנות עמם אין לה דבר במשותף...
    חשוב לי להדגיש שהיא מתחברת מאוד בקלות עם כל אחד אך מצד שני מאוד צריכה את החופש שלה. אני רואה כמה היא זקוקה לבילוי משותף עם חברים ולבי נחמץ כאשר אני מזהה שהיא מעט מבודדת. איך באפשרותי לעזור לה? איך אני יכולה לתרום לקשירת קשרים יותר יציבים ובעלי משמעות עם ילדים אחרים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהלות חברתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יחסים חסרתיים

זהורית אסולין שמחון
    19/07/2009

לפי תאורך גם אני קצת חשה כמו המורה שביתך יודעת יפה מאד לדאוג לעצמה . ויש בה את הכוח לבחור ולחבור למגוון של סוגי ילדים מבלי להתחייב לקבוצה מסויימת. ככלל הקיץ הוא לא זמן טוב להעריך קשרים ויחסים חברתיים ולכן תאורך לגבי הקיץ פחות מהווה אינדיקציה לקשייה. בגיל זה מעטים הם הילדים שמעמיקים בקשר אינטימי עם חבר אחד או שניים, רובם חוברים למספר ילדים, משנים את החברויות ועוברים מקבוצה לקבוצה, יש לכך חשיבות גדולה בהתנסות חברתית ובלמידה של אינטראקציות חברתיות. לכן אני מצייעה לך שוחחי איתה, בררי איתה האם גם היא חווה זאת כקושי. ייתכן שאת בעלת רגישות גבוהה לגבי יחסים חברתיים בכלל ולגבי ביתך בפרט. מה שאנחנו חווים כמבוגרים כעלבון גדול (כמו מה שקרה בגן השעשועים) ילדים חווים בפחות עוצמה כי הם יודעים שדינמיקה זו משתנה מהר מאד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו