מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הולדת אח ומעבר לגן חדש - התייעצותרונית19/07/2009
שלום לכן,
בעלי ואני בדילמה מאוד קשה:
קצת רקע:
אנו הורים לילדה בת שנתיים וחודש (גיל קשה לכשעצמו)
ואני עתידה ללדת בתחילת אוגוסט (בעוד כשבועיים)
הדילמה:
בתי נמצאת כרגע בגן נהדר, אנו מאוד מרוצים מהגננות, מהחום והאהבה והערך המוסף שהיא מקבלת מהגננות ומהגן.
עם זאת, עד כה היא הייתה בקבוצת "הקטנים", ובשנה הבאה היא תהיה בקבוצת "הבוגרים",
זאת לא אמורה להיות בעיה אילולא העובדה שקבוצת הבוגרים תהיה במיעוט מספרי ורוב הילדים (בערך 8 מתוך 12) יהיו קטנים בני שנה + שלעיתים אף עדיין זוחלים(כולם ילדים חדשים בגן), ובקבוצת הבוגרים יהיו כ 4 ילדים (מתוך 12, כולל בתי). החשש שלי היא עיכוב בהתפתחותה עקב יחס הגילאים הלא מאוזן,פעילויות שאינן מתאימות לגילה וכן אולי חוסר בתשומת לב מספק עקב ריבוי של קטנים.
וזאת בנוסף על העובדה שיש אף מיעוט של בנות (בערך 3-4 בנות והשאר בנים, כשיש עוד אחת בלבד בת גילה) שזה בעיני אף ראוי למחשבה.
מנגד, ישנו מקום פנוי בגן חדש, בו הקבוצה היא הומוגנית מבחינת גילאים, 22 ילדים בגילה של בתי +- כמה חודשים, יש 12 בנות ו 10 בנים.
יש לציין אף כי הגן הישן נמצא במרחק של 15 דקות מביתנו, בעוד הגן החדש נמצא במרחק של 2 דקות מביתנו (עם תינוק גם זה מהווה שיקול) וכן בגן הישן אין ימי שישי ובגן החדש יש ימי שישי (זה הזמן היחידי שיש לנו לעשות דברים).
השאלה היא מה יותר נכון לעשות (לאור גילה ולאור העובדה שאני עתידה ללדת):
להעביר אותה לגן החדש, ההומוגני , מאוזן מבחינת בנים - בנות, קרוב לבית עם ימי שישי
או
להשאיר אותה בגן הישן בו היא מכירה ואוהבת את הגננות, אך היא תהיה במיעוט מבחינת יחס הגילאים ויחס הבנים בנות?
הדילמה היא בין קליטה בגן חדש (שינוי בחייה יחד עם אח חדש) בו עליה היה למצוא את מקומה
לבין השארות בגן ישן ומוכר (לפחות בחלקו, רוב הילדים חדשים) אך עם סביבה מוכרת?
בין קרוב לבית(החדש) לבין רחוק מהבית (ישן)
חשוב לציין גם בתי היא ילדה מאוד מפותחת מבחינת אינטילגנציה (הרבה מעל ממוצע בני גילה)וכן בעלת בטחון עצמי רב, היא מאוד עצמאית ומרגישה בנוח כמעט בכל מקום (ביום הניסיון שהיינו בגן החדש היא מיד החלה לשחק ולהשתלב אם כי הילדים שנמצאים שם היום הם ילדים גדולים בני 4 - המחזור שמסיים).
אנו מאוד מתלבטים וקשה עלינו ההחלטה.
בשורה התחתונה - חשוב לנו לבחור את האופציה הטובה ביותר עבורה.
אודה על עזרה בהתלבטותנו...
רונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מסגרת
זהורית אסולין שמחון19/07/2009לרונית
נראה לי שאני מבינה את הדילמה שאתם מציגים פה. ומתחת ישנה תחושה,תקווה או אשליה שישנו פתרון אולטימטיבי שהמומחה יודע. אין פתרון שכזהשלכם והפתרון תלוי בהכרות שלכם אתכם כהורים ואת ביתכם.
שני עקרונות צריכים להנחות אתכם- הנוחות שלכם לאח הלידה כיוון שגידול שני ילדים אינו כמו ילד אחת ונדרשת פניות רבה וסבלנות רבה.מחד מעבר לגן חדש יתן נוחות פיזית במרחק הג"ג , אך מאידך יתכן שביתך תהייה קצת חסרת שקט לפחות בתקופה הראשונה לנוכח השינויים בחייה
עקרון שני הוא ההכרות של בתכם והסתגלותה למעברים חדשים-ככל שהיא רגישה יותר כך המעבר לגן חדש יהיה קשה עבורה וכך גם הולדת אח חדש. וכן מקורות התמיכה שלכם שיעזרו לכם ולה לעבור תקופה זו ועד כמה מקורות אלו נגישים רגשית לקשיים (סבים וסבתות, דודים שכנם וכו')
לגבי התפתחותה הקוגנטיבית בגילאים אלו החום והאהבה הם החלק החשוב בקשר עם הגננות ואם הן גננות מוסמכות הן ידעו לספק לה גירויים קוגנטיבים על אף גילה המתקדם, וגירויים אחרים היא תקבל בשעות אחה"צ מכם .
עם כל החלטה שלא תקבלו דעו כי יש מחירים ורווחים ואם עשיתם כזה ניתוח מעמיק ורגיש הרי שתהיו מספיק סבלניים ללוות אותה ולהיות לצידה בכל קושי שתחווה ולעזור לה לצמוח ולגדול מכך.
ולסיום לידה קלה וחווית הורות נעימה ומעשירה לשני ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)