חוסר עצמאות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר עצמאות
    דנה
    19/07/2009

בתי בת שלוש ו10 חודשים. ילדה שמחה ואוהבת את אומנויות הבמה. עם זאת אינה עצמאית כלל. היא צמודה אלי הן בבית והן בחוץ. כאשר היא מוזמנת ליום הולדת היא לא מסכימה שאלך ובמשך כל היום הולדת היא דורשת לשבת עלי. בגן השעשועים היא מסכימה לשחק רק אם אני עומדת מאוד קרוב למתקנים. בבית היא יכולה לעמוד לידי במטבח או בכל מקום. בגן מצב זה אינו קורה. מדי פעם היא נצמדת לגננת לקבלת מגע של יד או חיבוק אך בסה"כ משחקת בפינות השונות. בנוסף אני מוצאת את עצמי כועסת עליה רבות. היא מקשיבה ונענית לבקשותיי רק שהן נדרשות כמה פעמים ובסוף כשאני כועסת היא מקשיבה. היא בוכה (ללא דמעות כמובן) וצועקת כשהיא לא מקבלת את מבוקשה. אני יודעת שהיא מפונקת אם כי אני מאוד מציבה גבולות בבית והיא ואחותה בת השש וחצי מקבלות יחס שווה. מה עלי לעשות, כיצד לנהוג? דפוסי התנהגות אלה מאוד לא נעימים בבית וכשמגיעים אלינו חברים ובמיוחד לאחותה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר עצמאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצמאות

זהורית אסולין שמחון
    19/07/2009

ראשית ביתך עדיין צעירה וההתנהגויות שאת מתארת סביב ימי הולדת וגן שעשועים נורמטיביים מאד. ייתכן שביתך הבכורה היתה מאד עצמאית מגיל צעיר וזה המודל שיש לך בראש. ייתכן שכשאתן ביחד היא לא רוצה לוותר על נוכחותך ורוצה את קרבתך. עובדה שבגן היא עצמאית ואין בעיות מסוג זה. לגבי התנהגויות של גבולות זהו השלב שבו מופנמים הגבולות ולכן תהליך של הפנמה אינו מיידי. את מציינת שיש יחס שווה כלפיה וכלפי אחותה. אולי במקרה של הפנמת גבולות זה לא מתאים כיוון שגבולות נקבעים בתוכן ובאופן שבו הם נלמדים תוך הכרות עם הילדה והתחשבות באופיה גילה וצרכיה. יש ילדים שצריך לחזור מספר פעמים ויש ילדים שמספיק פעם אחת. יש ילדים שיפנימו את הגובל לאחר שיבינו את ההגיון שבו וחשיבותו ויש שיגיבו טוב לאמירה פשוטה וברורה. לכן פה נסי להתאים את הגישה שלך מתוך הכרות עם ילדך, אל תתעקשי לעשות במקרה זה שווה בשווה כיוון שהן שונות.כך אולי גם פחות תכעסי כי ציפיותיך מביתך יהיו שונותביחס לביתך הקטנה לעומת הגדולה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו