מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התפרצויותטלי19/07/2009
שלום רב,
אני אמא לשני נים , בני 6 ו-4.
בני בן ה-4 נוטה להתפרצויות זעם: הוא מתעצבן מאוד מהר, וכשזה קורה הוא נוטה לצרוח , לעיתים לבלגן את סביבתו , ומספר פעמים ניסה לנשוך אותי.
זה קורה כמעט מדי יום, רק איתי ועם בעלי.
אני מאוד מנסה להציב לו גבולות ולהעניש אותו על התנהגויות כגון אלו, אך אני כבר אובדת עצות ולא יודעת איך להגיע אליו ולהרגיע את המצב.
אשמח לעזרה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות
זהורית אסולין שמחון19/07/2009ראשית אני מציעה לגבש תוכנית יחד עם בעלך כך שתהיו אחידים ועקביים בתנהגותכם. בתוכנית חשוב שיהיה מוגדר מהן ההתנהגויות שנחשבות לא לגיטימיות כביטוי לזעם (פגיעה בכם, פגיעה מילולית, פגיעה ברכוש וכולי) . הזמינו את הילד ואימרו לו במפורש מה יקרה כשיגיב כך. הציעו לו חלופות לביטוי של כעס, או לחלופין דרכים לגיטימיות לשחרר זעם (שק איגרוף, הרגעות בחדר, צעקות בחדר וכולי) . במקביל חשוב שתנסו להבין מהם המצבים שמעוררים בו זעם מסוג זה והתפרצות ותנסו לסייע לו כיצד להתמודד עם הסיטואציות מבלי לפגוע ביקרים לו. העיקרון שצריך להנחות הוא להיות עקביים וברורים באי מתן לגיטימתיה להתנהגות אלימה ומצד שני ללמד אותו דרכים אדפטיביות לביטוי של כעס ודרכים להתמודדות עם מצבים מעוררי זעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)