מידע מוסתר שהתגלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מידע מוסתר שהתגלה
    חגית
    20/07/2009

שלום, יש לי ילד בן 13 אשר נודע לו בשבוע האחרון, כי בעלי היה נשוי מלפני שהכיר אותי והקמנו משפחה, ויש לו אח מנשואיו הקודמים של בעלי, הדבר התגלה ע"י הלשנה מכוערת אשר נעשה ע"י קרוב משפחה, עלייי לציין שעד כה לא העלנו את הנושא בבית כלל, מכיוון שגרושתו של בעלי ניתקה כל קשר עם בעלי וכמובן לא רצתה שהילד שלה אף הוא יהיה בקשר , וחיכנו לזמן המתאים בו בננו הבכור יהיה בשל יותר וגדול יותר ע"מ לספר לו
    רציתי לדעת איך עליי להתמודד עם הגילוי של בני שלא מפסיק לשאול שאלות בנדון, ומרגיש הרגשה רעה מכל הנושא? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מידע מוסתר שהתגלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סודות במשפחה

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/07/2009

חגית שלום,
    התחושות והמחשבות המורכבות של בנך הן מובנות מאוד - הפתעה, תחושה ששיקרו לו , תמיהה אלו סודות נוספים קיימים במשפחה, תהייה מה המשמעות שאביו אינו בקשר עם בנו הבכור ומה היו הנסיבות הקשורות בכך (והאם אבא עלול לעזוב גם אותו בסיטואציה דומה?), סקרנות לגבי אחיו וכדומה. טבעי שסוד כה גדול, יתגלה, ועדיף בעיניי שהדבר התרחש עכשיו ולא מאוחר יותר.
    חשוב מאוד שאת ובן זוגך תשבו עם בנכם ותענו לכל שאלותיו בסבלנות ובאופן התואם לגילו (כמובן שאין צורך להפריז בפרטים שאינם תואמי גיל). נער בן 13 הוא מספיק בוגר ובשל על-מנת להתוודע לחלק הזה בחיי המשפחה. יש מקום לתת לגיטימציה לכל מיני רגשות, מחשבות ושאלות של בנכם, ולא להפוך את גילוי הסוד לטראומה.
    בהצלחה
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע מוסתר

חגית
    21/07/2009

לד"ר שירי , תודה רבה על תשובתך המהירה , העיניינית והמקצועית.

רציתי לשאול אותך בהמשך לעיניין הזה מה דעתך לעיניין ההלשנה המכוער שנעשה שכן הבן שלנו, מתוסכל גם ממנו, וגם אני רואה שינויים במצבי הרוח שלו לרעה מאז גילויי העיניין, והתנהגויות משונות -דבר שאינו מוכר אצל בני. הוא ילד טוב בדר"כ.

אודה שוב להמשך תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופן חשיפת הסוד

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/07/2009

חגית שלום,
    אני חושבת שהתגובה של בנך מאוד טבעית. כולם ידעו משהו שקשור בו והוא - לא, ייתכן שדיברו מאחורי גבו וכדומה. זו הרגשה מאוד לא נעימה. לא ברור בדיוק מה היו הנסיבות של חשיפת הסוד, לא בטוח שעשו זאת כדי לפגוע בו.
    בכל אופן, לטעמי התגובות הלא-נעימות קשורות יותר לסוד עצמו ופחות לאופן הגילוי. ככל שהסוד יעובד יותר, כך יפחתו שינויי מצב הרוח.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו