התאפקות מזה שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התאפקות מזה שנתיים
    רוניתה
    20/07/2009

שלום לצוות, בני בן 4 (בספטמבר הקרוב) נוהג להתאפק ולא לעשות קקי. בתחילה היה נוהג לשמור כל כמה ימים ואז פשוט ללכת לשירותים ולעשות. אנחנו מבינים שהדבר כרוך בשליטה ולכן לא הגבנו לזה באופן משמעותי, לאחר שהזמן שהוא מושך התארך והגיע לשבוע, התחלנו במדבקות על כל פעם שהוא עשה. ואז זה עבר.... והכל היה בסדר. לפני שנה נולדה אחותו ובדרך פלא, הנסיגה או הנסיגה, זה חזר. הוא מתאפק כבר שנה מאז שהיא נולדה וקצב הליכתו לשירותים כדי לעשות קקי הגיע לפעם בארבעה ימים.
    היום עבר שבוע ולי פשוט נמאס מזה. התחלתי לתת לו לשתות מיץ שזיפים ואני מצפה ליציאה הבאה. דרך אגב, לא מדובר בעצירות או ביציאות קשות. הוא פשוט שומר קקי. אני מפחדת שהוא למד שזוהי הדרך שלו לעשות קקי ואני כבר אובדת עצות. מה עושים? האם להעזר ברופא? עזרה מקצועית אחרת? הגננת אמרה לי פשוט להתעלם מזה ולא לתת לזה תשומת לב בטוענה שזה מה שהוא מחפש, אבל כמה אפשר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התאפקות מזה שנתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התאפקות ממושכת

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/07/2009

רוניתה שלום,
    נראה שבנך פיתח הימנעות מעשיית קקי (לא ברור באילו נסיבות - אם על רקע רגשי בלבד או שקיים גם קושי פיסיולוגי). ההימנעות הוחרפה עקב לידת אחותו, והגיעה לתדירות מאוד נמוכה, עם התאפקות ממושכת.
    רצוי לסייע לו לחזור לשגרה גופנית בריאה יותר, גם באמצעות הוספת מאכלים אשר מרככים את הקיבה - עדיף לתת לו באופן עקיף ולא שיידע שהמאכל מיועד לעידוד היציאות. בנוסף, לשוחח איתו על הנושא, לבדוק האם משהו מפריע לו בעשיית הקקי, ולחזור לתוכנית של פרסים. אם העצירות נמשכת, רצוי לפנות להתייעצות פסיכולוגית. אני ממליצה להימנע ככל שניתן מחוקנים והתערבויות חיצוניות בגופו.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו