מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הסתגלות חברתיתמאיה20/07/2009
שלום לכם,
אנחנו עברנו עיר והבת שלנו בת 5 לא מכירה אף ילד/ה בעיר.
אנחנו מזמינים אלינו הביתה פעם בשבוע חברה והיא משחקת איתה וטוב לה. אבל בקייטנה היא לא
כל-כך משתתפת והיא חוזרת על משפט(אמא אף אחד לא משחק איתי,ואני מתביישת) .יש הרבה פעמים שמסרו לי בקייטנה שילדים מזמנים אותה ולא תמיד היא רוצה לשחק איתם.
בבית היא בסדר מתפקדת כרגיל.ילדה מאוד שמחה,נבונה ומאוד יפה.
מה אנחנו צריכים לעשות או לומר לה?כדי שיהיה לה יותר קל בחברה.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות חברתית
ד''ר שירי שדה שרביט20/07/2009מאיה שלום,
אכן בתך במצב לא קל - יש לה הרבה הסתגלויות בבת אחת לעשות, לבית חדש, לסביבה שונה, לילדים ומבוגרים לא מוכרים, וכדומה. אני לא יודעת אם היא נכנסה לקייטנה בה שאר הילדים מכירים זה את זה, כי אז זו סיטואציה עוד יותר מורכבת.
אפשר לעזור לה בשלושה כיוונים - ראשית, לבקש מהצוות בקייטנה לעזור לה בהתקרבות הדרגתית לילדים האחרים, ובמידת הצורך גם להתלוות לצוות ולעזור להם במשימות שונות, כדי שלא תרגיש בודדה (אני לא יודעת מה ההכשרה והרקע של הצוות, ולכן שיתוף הפעולה שלהם עלול להיות חלקי). שנית, כדאי לנסות לחבר אותה לילדים מהקייטנה גם בשעות אחה"צ, על-מנת שיהיה לה קל יותר לבלות עמם בשעות היום, וייקשרו הקשרים המתאימים. וכמו כן, חשוב שתדגישו בפני הילדה שאתם מבינים את הקושי שלה, ואמונה בכך שהיא ילדה שכיף להיות איתה וילדים יאהבו אותה כשיכירו אותה.
אגב, לגבי המעבר לגן בתחילת שנת הלימודים, חשוב מאוד מאוד שהוא יהיה הדרגתי ובקצב של הילדה, וגם אז לעזור לה עם יצירת הקשרים. אם הילדים שבקייטנה לא יהיו איתה אח"כ גם בגן, הייתי שוקלת להעביר אותה לקייטנה עם ילדים מוכרים. כמו כן, אתם יכולים לנסות לשכנע הורים של ילדים שהיא כבר מכירה - להצטרף לקייטנה הנוכחית. כפי שכתבתי, אני חושבת שלהיות לבד בקייטנה זרה, עם ילדים לא מוכרים, בעיר זרה, זו התמודדות מאוד לא פשוטה, וחשוב שתבחנו באיזו מידה ההתמודדות הזו הכרחית, או תשרת אותה אח"כ.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)