מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גבולותמיכל20/07/2009
שלום.
הילדה שלי בת 4.8. ילדה מפותחת, דוברת שתי שפות, מאוד בוגרת לגילה, נמצאת בגן בגית צעיר, עכשיו בקיץ - בבית עם אמא שלי ובערב - חוגים, פגישות עם ידלים, גן שעשועים וכו'.
מגיל צעיר מאוד היא התאפיינה בשינויי מצבי רוח (אולי כמו כל הילדים), אבל הבת שלי היא מאוד מאוד אמוציונאלית (שרה ורוקדת על הבמה) והבעיה היא שתוך מס' דקות היא יכולה לפתח "כריזה" מכלום. היא מתחילה לבכות, אני שואלת אותה מה קרה, היא לא מוכנה להגיד, ואז אני מנסה להרגיע אותה, להגיד לה שאינני מבינה מה היא רוצה. היא בועתת, צורחת, שוכבת על הרצפה, אינה מוכנה להגיד מה הבעיה. וגם כשאני יודעת מה הבעיה (למשל היא לא רוצה ללכת לישון, או שדורשת ממתק כשהיא כבר אכלה המון, או ללא רוצה ללכת להתקלח...).
הבעיה היא שהיא נסנסת לזה כ"ך חזק, גם אחרי העונש שאני עושה לה - לשבת לבד בחדר במשך 4.8 דקות ואחרי זה לבקש סליחה, שום דבר לא עוזר. אנחנו לא יודעים איך להוציא אותה מהמצב של בכי ההיסטרי הזה! גם חיבוק, גם עונש, גם לעזוב אותה לבד -לא עוזר. אני ממש מתעצבנת, אבא מתעצבן, אך שום דבר לא עוזר. היא בוכה עד שהיא מקיאה!!!!!!!
ניסיתה לדבר איתה כשהיא במצב נורמלי על ההתנהגות, איך צריך להתנהג ושאמא מאוד עצובה כשהיא מתנהגת כך, היא מבטיחה שהכל יהיה בסדר, והיא אוהבת את כולנו ולא תעשה סצנות שכאלה יותר, ולפעמים היא יודעת מה זה "לא" ומקבלת את זה בסדר גמור.
רציתי שתייעצו לי איך עלינו ההורים להתנהג במצבים שכאלה, או אולי כדאי לקחת אותה לנרולוג?
אודה לכם על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי ללא שליטה
ליאת גרוס21/07/2009שלום ליאת
יש שתי אפשרויות עיקריות שאני מנסה להכריע בינהן:
1.היא נכנסת למצב רגשי/פיזי שאחרי שעוברת סף מסויים - פשוט לא מצליחה להפסיק.
2. עושה הצגות. נמצאת בשליטה . מתעקשת להביע את כעסה. מרוויחה מזה משהו. בעיה של גבולות.
נשמע לי שזה יותר האפשרות הראשונה אבל כדי לפסול את השנייה חשוב להבין האם נוהגת כך גם בנוכחות אנשים אחרים? האם כשהיא לבד היא מפסיקה? האם בסוף מקבלת את מה שרוצה ?
בהנחה שזו האפשרות הראשונה יש לי עצות בשני כיוונים (היום הכל אצלי 2)
1. לנסות לזהות איך זה מתחיל ולחשוב איך למנוע את זה לפני שזה נכנס לשלב האל חזור (בלי לוותר לה ולספק אותה בכל מצב)
2. ללמד אותה שיטות של הרגעה עצמית.
לדעתי פסיכולוג( רצוי קוגנטיבי התנהגותי) יכול לסייע בשני כיוונים אלו. לא הייתי פונה לנוירולוג בשלב זה.
מקווה שעזרתי
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)