מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד שקשה לו עם הפסדים ומאוד תחרותיתמר20/07/2009
שלום, יש לי ילד בן 6.5 מאוד חמוד אך רגיש מאוד, תחרותי מאוד. ביום שבת שיחק עם בני דודיו ודודו. בתחילה מאוד נהנה אך שהתבקש לצאת מהמשחק כי נפסל, התחיל לבכות בכי הסטרי אמר שרוצה למות, שאף אחד לא אוהב אותו (למרות שכולם מראים לו אהבה רבה ומתייחסים עליו אפילו בעדינות) הוא אמר שהוא לא שווה ובשביל מה הוא נולד. אני ובן זוגי חיבקנו אותו והרגענו אותו למרות שבליבי מאוד נבהלתי מדבריו. לאחרונה הוא טוען שלא רוצה ללכת לגן וחבריו מעצבנים אותו. וגם צייר ציורים על מפלצות וחיות מפחידות. הוא גם לאחרונה אומר שהוא לא רוצה ללכת לישון כי מפחד מחלומות רעים.
חשוב לי להדגיש שאנו נותנים לו אהבה ותשומת לב. בעבר בגיל 4 היינו אצל פסיכולוג ילדים ועשינו מספר פגישות בגלל שהיה ילד סגור ורגיש. בעבר היה לו קושי ליצירת קשרים עם חברים אך בשנתיים האחרונות נראה שהסתדר העניין ויש לו חברים והוא אהוב בגן. שנה הבאה עולה לכיתה א'.
מה לעשות לפי דעתך???????.
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפט מדאיג
ליאת גרוס21/07/2009שלום תמר
הבכי ההיסטרי והמשפטים שאמר " רוצה למות" ו"אף אחד לא אוהב אותי" הם מעבר לקושי להפסיד. בעיקר כשהילד מוקף באהבה. נראה לי שבאיזה שהוא מקום הוא מפעיל עליכם כוח ומניפולציה (לא בהכרח בכוונה). הוא גילה שזה עובד והוא ממשיך. נכנס לתפקיד הקורבן והמסכן. משהו בעייתי בדינמיקה בינכם ובינו. אולי אני טועה לגמרי כי באמת אני לא מכירה. יכול להיות שיש משהו בדברי?
מחכה לתגובתך
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעזור לילד לראות את חצי הכוס המלאה?
תמר21/07/2009ליאת שלום,
אני כל כך שמחה שיש לי עם מי לדבר , תודה שענית לי.
הסקת בצורה נכונה את הדברים אכן במצבים שונים ילדי שם את עצמו כמסכן וכקורבן שלא לצורך. בעבר (שהיה בן 4) היינו ביעוץ משפחתי במרכז להתפתחות הילד-מרכז לבריאות הנפש ושם שוחחנו אני ובן זוגי עם סטודנטית והטיפול היה בצורה של משחקים עם הילד. ופגישות אתנו ההורים.
אנו מנסים להיות הורים טובים חמים ומבינים. ויכול להיות שבעבר היה דינמיקה לא נכונה איתו : פינוק יתר, עקב היותנו הורים טריים- הוא הבכור שלנו.
מאז אנו מנסים כל הזמן לתקן את עצמנו לקרוא הרבה חומר בנושא גידול ילדים בצורה חיובית.
איך להפכו לילד בעל בטחון עצמי וואופטימי????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמר -האם יש לך המלצות לטיפול ?
אורלי09/06/2011יש לנו בן עם בעיות מאוד זהות ובאותו גיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)