חרדות אצל בן 9

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדות אצל בן 9
    אמאלה ועוד 3
    23/07/2009

הבן שלי בן 9 ילד מקסים, חברותי, רגיש ונבון כבר למעלה משנה סובל , בחומרה ותדירות משתנה, מחרדות סביב מחלות ואסונות שונים שאין עליהם שליטה. הפחדים עולים הבעיקר בלילה לפני השינה. הוא מצליח להרגע ולהרדם כשאני אומרת לו שכולנו לפעמים חוששים למרות שאין סיבה ממשית לחשוש ושאני שומרת עליו מהסלון עד שירדם. עצוב לי שהוא מתמודד לאורך זמן ממושך עם חרדות ואני מתלבטת אם להשאיר את זה כך עם ה"טיפול-טכס" שיצרנו או לפנות לטיפול מקצועי.
    מעבר לכך אני לא חשה בבעיות פרט לכך שהוא חי בסביבה תחרותית מאד ונוטה להכנס רגשית לדינמיקה התחרותית בין חבריו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות אצל בן 9

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות אצל בן 9

ליאת גרוס
    27/07/2009

שלום
    השאלה אם לפנות לטיפול תלויה בתדירות החרדות ובמידה בה הם פוגעים בחיי היום יום שלו. אם זה משהו שעולה לפחות פעם בשבוע כדאי להחלט לפנות להדרכה. עובדה שמה שניסית לבד עוזר באופן חלקי בלבד והבעייה לא נפתרת. קיים טיפול יעיל לחרדות שנקרא טיפול קוגנטיבי התנהגותי. קצר ויעיל מאד. כדאי לפנות לפסיכולוג המטפל בגישה זו.
    כמו כן, מנסיוני, בחלק מהפעמים שילדים סובלים מחרדות, ישנו מישהו נוסף במשפחה, בדרכ אחד ההורים אשר סובל מבעייה דומה. אם הדבר כך, חשוב להתייחס לבעייה של הילד כקשורה לבעייה של המבוגר.
    למה דואג ממחלות ואסונות דווקא ? קרה משהו שגרם לכך? כדאי לבדוק למה דווקא זה, ולטפל.

בהצלחה
    ליאת גרוס
    מודיעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו